Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mekkora klímát érdemes felraka...

Mekkora klímát érdemes felrakatni?

Figyelt kérdés
Nappali-konyha térbe kellene egy klíma, mivel a mostani 2.5-ös 25 fok alá nem igazán tudja hűteni a teret a nyár folyamán, akkor is szinte max üzemen, inkább 27 fokon működik normálisan, nem is csoda mondjuk, mivel 60 négyzetméterről van szó. Ebbe a térbe mekkora klíma lenne megfelelő, ami normálisan 23-24 fokon tudná tartani a hőmérsékletet? Remélem egy 7 kw-os azért már elboldogulna vele.
2021. jan. 15. 00:17
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem egy 5 körüli split is megoldhatná, és már egy ekkora is más kategória - nagyobb (szélesebb) beltéri és főleg jóval méretesebb kültéri (lehet állványozni kell), táp is nagyobb figyelmet igényel. Nem tudom mennyire homogén a tér stb., de ekkora négyzetméternél megfontolandó lehet egy duál (2 beltéri egység 1 kültérivel) vagy két kisebb szett (esetleg a 2.5 mellé egy 3.5 lehetne a legköltséghatékonyabb ha nem régi a jelenlegi).

Helyszíni felmérés/tervezés után biztos megtalálható az ideális megoldás.

2021. jan. 15. 02:03
 2/4 A kérdező kommentje:
Nem régi, annyira. Idén nyáron lesz 6 éve, hogy beszerelték. Samsung inverteres.
2021. jan. 15. 02:12
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

#1 vagyok.

Igen ezért is javasoltam, ha inverteres akkor megfelel a jelen kor (energiahatékonysági) igényeinek. Ha nincs baja, eldobni mindenképp kár lenne. Akár áthelyezéssel is, mellé egy 3.5 inverteres sok szempontból optimális választás lehetne szerintem.

2021. jan. 15. 02:39
 4/4 A kérdező kommentje:
Nem, eldobni semmiképp nem akartam. Lehet, az egyik szobába kerül a jelenlegi. Köszi!
2021. jan. 15. 02:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!