Ha kijönnek tüzet oltani a tűzoltók, akkor annak van díja? Vagy csak téves riasztás esetén?
Nincsen.
Téves riasztás, betyárkodás esetén számláznak.
Bírságolnak.
Vagy személyi bírságot osztanak ami 40 000 ft/fő vagy ha kell a bónusz a tűzoltó parancsnoknak akkor kiszámlázzák az egész kivonulást, ami több százezer forint, ha te tehetsz róla ha nem te tehetsz róla, ilyenkor az ingatlan tulajdonosának számláznak.
Akkor nem bírságolnak téged hogyha közterületen ég valami és úgy hívod őket.
Na ezért nem szeretnek sokan tűzoltót hívni, mert bírságolnak is.
Nálunk leszakadt a redőny és lógott ki az utcára.
Lefűrészelték, beemelték, nem volt díja.
Csak jegyzőkönyvet írtak róla utólag az irodában, tőlünk csak az ajtószámot kérték el.
Hát a második válaszadó nem tudom honnan szed ekkora baromságokat...
A tűzoltóság semmilyen esetben nem számláz ki kivonulást a helyszínen!!
Függetlenül attól hogy téves-e vagy nem. A szándékosan megtévesztő jelzést adó telefonálók komoly szabálysértést követnek el velük a rendőrség foglalkozik.
Olyan előfordul hogy valaki tűzgyújtási tilalomkor vagy nem mengengetett napon éget, esetleg szemetet tüzel. Ilyenkor a tűzoltókat ha kihívják vesznek fel róla a helyszínen jegyzőkönyvet és azt átadják a hatósági osztályuknak. A hatóság meg mérlegel és küld büntetést csekken ha úgy van.
"A tűzoltóság semmilyen esetben nem számláz ki kivonulást a helyszínen!!"
Nekem akkor miért számlázták ki? Téves riasztás volt ráadásul. Ha nem értesz hozzá akkor minek írsz?
Hivatásos tűzoltó vagyok cimbi, lehet van azért némi fogalmam a témáról... Úgyhogy ezt a "Ha nem értesz hozzá akkor minek írsz" vonalat engedjük el.
Az évek alatt 1x sem volt olyan hogy kiszámláztunk valakinek direktbe azért mert kimentünk. Nem tudom neked ez hogy jött össze...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!