Nagyon kátrányszag van a szobámban, a kéményen sok van felrakódva néztem tükörrel, golyóztam is de az nemválik le, mit tegyek?
Sajnos ez kéményseprőért kiált. Tele van lerakódott kátránnyal,
ami a szabad légáramlást akadályozza, életveszélyes lehet.
Feltehetően nem úszod meg a kémény belülről való gépi lemaratását.
Bélelt a kéményed?
Inkább kéményseprő most.
Máskor használj rendszeresen koromtalanítót.
Igazad van, de sajnos nem mindig van erre lehetőség.
Ezért célszerű minden begyújtásnál ezt használni:
Nem tudom mennyire van elkátrányosodva a Kérdező kéménye, gyanítom, hogy nagyon, ha már konkrét szaga is van. Ezzel kezelve lehet, hogy fel tudja lazítani annyira a szezon végére, hogy a nagyját le tudja golyózni, de ez inkább megelőzésre szolgál.
A kéményben sok lehet a korom.A kátrány folyékony anyag,ami a kémény falára csapódik ki,és be ivódik,vagy az aljára lecsöpög.Akár át is áztathatja,és belül is érezhető.Ha ez van ezt kéményseprő nem tudja megszüntetni,ő csak a húzaton segíthet.Ezt már nem lehet semmissé tenni.Tüzelés száraz fával javasolt,mert ott magasabb a hőfok,és a kátrány a kéményen eltávozik,nem pedig a falára kicsapódik.
Amig a kémény füstöt ad,addig ott nincs tökéletes égés .
Persze a tüzelő berendezés huzat beállitása is fontos ehhez.
Ha már a szobában is érezni a szagát, akkor lehet, hogy kéménybélelés lesz a vége. De ha tűrhető huzat van, akkor megpróbálhatod, hogy napi 2-3 alkalommal koromtalanítót teszel rá, az a vastag réteget is fel tudja lazítani idővel, és akkor már ezt el lehet távolítani.
A vizes fán kívül még legalább olyan esélyes a kátrányosodás okának az, hogy ha állandóan lezárod a levegőt, így a keletkező fagáz nem tud elégni, csak részben, a maradék meg kemény réteg formájában lerakódik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!