Mire számíthatok átlag otthoni fa összedarabolashoz az alábbi teljesítményű asztali körfűrésztől?
Az is érdekelne, hogy fenti teljesítmény mennyire szabványos, mennyiben tér el a jótol.
220-as villanymotor, ekszijas hajtás.
1,5 kW teljesítmény, 2800 fordulat/sec.
Vágókorong: 300 mm
A teljesítmény nem minden, a minőség már annál inkább.
Gondolom nem kell részleteznem.
Egyébként az asztali körfűrész nem tűzifa avágásra van kitalálva, főleg nem 12-13cm-es vágásmélységgel.
Léceket deszkákat aprítani jó, rönkfára alkalmatlan. Főleg az 1500W-os teljesítmény miatt.
Ha jó,ha nem,én bizony évtizedek óta cirkulával vágom a tüzelőt....
Egy hordozható cserépkályha szögvas vázra van építve.
Mivel amikor építettem,még a hálózatbővítés előtt,még csak 16A volt,így csak 1100-s a motorom,megélek vele.
Nézd meg,hány amper van,egyáltalán elindul-e a két lovas motor? Nagyobb távolságra(pl.20~25m)már 3x2,5-s hosszabbító kellene,a narancssárga,és ilyen tecsós-féle felejtős.
Inkább apróbb fogú lapot válassz,egyszerűen kevés az erő másfél-két centis fogakhoz. A másik kompromisszum,hogy hiába kellene több,ne emeld a lap fordulatát sokkal a motoré fölé,max.ha 3000-ig.
Tanuld meg megélezni,hajtogatni a fogakat,mert nem nagyon csinálja senki,vagy ha igen,-horror áron.
Ne vegyél vídiabetétes lapot.
Ha a fent említett paraméterű gépet készen/használtan vennéd,szerintem fel a futóra,vidd haza próbáld ki,vagy az eladó mutassa meg,mit tud. Ha nem jön be,csak az oda~vissza fuvart bukod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!