Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogyan tároljuk a tűzifát?

Hogyan tároljuk a tűzifát?

Figyelt kérdés
Tűzifa tárolót szeretnénk építeni. Jelenleg egy korábban ólként funkcionáló helyen van a fa, de sokszor befülled. Arra gondoltam, hogy csinálok egy olyan tárolót, aminek egyáltalán nincs oldala, csak egy tető van felette, alul pedig beton. Így talán jobban érné a levegő. A mostani helyen (zárt tároló téglából egyetlen ajtóval) a belső részeken vizesedik a fa és rohadni is kezd. Mit gondoltok az oldalról nyitott tárolóról? Elég neki egy tető?

2020. dec. 30. 10:06
 1/9 anonim ***** válasza:
73%
Jól gondolod, elég egy tető, beton aljzat, esetleg hegesztett háló az oldalakra.
2020. dec. 30. 10:29
 2/9 anonim ***** válasza:
82%
Nagyjából ennyi, oldalról se verje az eső és ne legyen falhoz támasztva. Járja át a szél minden oldalról.
2020. dec. 30. 10:31
 3/9 anonim ***** válasza:
78%
A tető érjen túl bőven a "falakon" vagy rácson ami az oldala lesz, hogy megvédje az oldalról eső csapadéktól.
2020. dec. 30. 11:21
 4/9 anonim ***** válasza:
78%
Én csináltam egy rácsot, és arra rakom a fát, így nem érintkezik még a talajjal se.
2020. dec. 30. 11:52
 5/9 anonim ***** válasza:
80%

Teljesen off: itt nálunk annyira megdrágult a tűzifa, hogy átálltunk gázra.

Vértes környéki vállalkozóktól legolcsóbban 20e a vegyes keményfa vékonya, plusz 35e szállítás. Nálunk egy szezonban 10 köb fa fogyott, az 235e/szezon, most meg húszezer a havi gázátalány egész évben és még tízezer lesz a kiegyenlítés. Szigetelés még nincs a házon.

Azért a 15e Ft különbözetért nappal 22, éjjel 21 fokra van állítva a termosztát, nem kell a vállalkozót vadásznom, hogy mikor hozza már a méterfát, nincs vele a szokásos munka és koszolás és nem kell vesződni a tárolással, begyújtással, füsttel.

Máshol biztos olcsóbb a fa, itt már a legutolsó néni is átállt gázra, mert csak az tudja megfizetni a fát, aki a nagyobb telkéről tud vágni hozzá(pl após).

Pedig pont a fának kellene olcsóbbnak lennie, de nem.

Magától a Vértes Erdőtől meg ennyi az ára:

[link]

Mi a szar?! 21.600 Ft a vegyes kemény? 51.000 Ft a szállítás 22 km-re?

Aztán ezzel még dolgozzak meg szenvedjek, mire végre a kazánba kerül?

Állami támogatással már féláron meg lehetett csináltatni a kondenzációs rendszert.

Bocs hogy ideoffoltam ezzel, de pofátlanság az állandó áremelés, amit a fával csinálnak jó ideje.

Persze akárkivel beszél az ember, az mindig a reális ár feléért szerzi VALAHONNAN a fát, csak az nem kerül soha szóba, honnan. Na ebből a bizonytalanságból lett elegem.

Egyébként én nem tárolnám rácson, mert félnék, hogy leborul az egész az egyenetlenség miatt. Rendes időben, februárban és nem októberben kell megvenni a fát, akkor csontszáraz lesz nyáron még betonon is.

2020. dec. 30. 12:55
 6/9 anonim ***** válasza:
83%
#5: Igen, a gáz tényleg olcsóbb, de a kérdezőnél nem biztos, hogy be van vezetve, mert még sok helyen nincs.
2020. dec. 30. 13:47
 7/9 anonim ***** válasza:
61%
Tökéletes szellőzést kell biztosítani, tehát a tető alatt kell egy levegő kijáratnak lennie, hogy működjön a kéményhatás.
2020. dec. 30. 15:00
 8/9 mindentudó99 ***** válasza:
61%
Nekem pont olyan van mint amit az első írt. Legolcsòbb trapélemez. 6 szál zártszelvény plusz beton aljzat. Körbe térháló. De már az utolsò adag fa van benne soha többé nem veszek. Nem éri meg még ùgy se hogy magam dolgozom fel. Majd jò lesz tárolò helységnek. Abból sosincs elég.
2020. dec. 30. 18:24
 9/9 anonim ***** válasza:
72%
Nem szabad lezárni 1 oldalát sem.Nálam a deszka lapok köz van 1.5 cm rés.Arra is figyelni kell,télen a szél hordja a havat is,az meg megtalálja a réseket is,ezért nagyot nem szabad hagyni.
2020. dec. 30. 19:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!