Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogyan lehetne modernizálni...

Hogyan lehetne modernizálni egy két szintes 100 nmes teljesen szigeteletlen Kádár kocka fűtését?

Figyelt kérdés

vegyestüzelésű kazán van most, de elképesztő mennyiségű fa meg szén kell hozzá.

egy gázkazánt bekötni mennyibe kerülhet nagyságrendileg? Gáz van ugye már benn, tűzhely megy csak róla eddig.

A szigeteletlenség nagyon durva, reggelre hideg van a házban, miután egész nap fűt az ember. Lehet először azt kellene megoldani?

Egyéb technológia is érdekel esetleg, bár pénz nincs túl sok. Olyan 1m felső hangon.

2020. dec. 28. 20:35
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
44%

Én ugyanebben a dilemmában voltam. Aztán megvettem a legkorszerűbb gázkazánt és lecseréltem a teljes fűtési rendszert. Ahogy olvasom itt a hozzászólásokat a szigetlet öreg házakban sem fizetnek annyival kevesebbet fűtésre hogy nekem megérje 3-4 millió forintból becsomagolni a házat. Mikor térül meg havi 10 ezer forintjával a szigetelés ára ? Mert kb. annyit lehetne lefaragni a fűtésszámlából.

2020. dec. 29. 00:05
 12/15 anonim ***** válasza:
22%

#11 És sokan vannak ebben a dilemmában rajtad kivül is. És részben igazad is van. De ha hosszabb ideig akarsz ott lakni, akkor már csak a komfortérzet miatt is megérheti, azon kivül hogy apránként visszatermeli az árát, ha meg nem akarsz sokáig ott lakni, akkor meg eladáskor számithat sokat, hogy milyen az energetikai besorolása. De hogy ténylegesen mikorra hozza vagy hozná vissza az árát, az persze sokminden más függvénye is, pl. hol van az a ház, mekkora, milyen állapotú, stb., ezt neked kell tudnod. Lehet, hogy sosem, ilyen is akad, valóban.

Egy pontot hadd emeljek még ki, ami számithat még: a tüzelő árának emelkedése. (Gyanitom, hogy a jövőben csak emelkedni fog, és nem csökkenni.) Ha szigetelsz, akkor ez az emelkedés is kevésbé fog érinteni. Megint csak kérdés, hogy mennyi az annyi, előre nem lehet tudni a majdani emelkedés mértékét, pláne nem évtizedre előre. Tehát igazából mindenképpen majd 2030-ban fog kiderülni, hogy érdemes volt / lett volna-e rákölteni a házszigetelésre azt az x milliócskát, majd akkor derül ki, hogy a jó vagy a rossz lóra tettél-e anno (azaz ma).

2020. dec. 29. 00:49
 13/15 anonim ***** válasza:
59%

Mivel az éghajlatunk már mediterrán és az idei tél is megvolt kb.vasárnap, ezért nem csomagoltatnám be a házat műanyagba főleg ha nem akarod, hogy utána non-stop küzdjél a penésszel, meg az egész napi szellőztetéssel kiengeded annak a melegnek a dupláját amit megspóroltál volna a hőszigeteléssel.

Én kicserélném a nyílászárókat és szigetelném a plafont.

A gázt meg megírták a többiek.

Viszont jan.1-től a felét fizeti az állam, de mindenről számla kell.

(Meg legalább egy gyerek.)

2020. dec. 29. 01:33
 14/15 anonim ***** válasza:
71%

* A gyerekről nem kell számla.

:)

2020. dec. 29. 01:34
 15/15 anonim ***** válasza:
58%

Mi viszonylag idősebb emberek vagyunk, így több milliós beruházás nálunk nagy valószínűséggel nem érte volna meg, mert nem lakjuk le.

Ezért csak a plafont és a mindig hideg északi falat szigeteltettük és beraktunk egy cirkót.

Bejárati ajtót cseréltük, mert nagyon ócska volt, a faablakokat viszont hagytuk.

A 100m2-es, szuterénes házunk fűtése havi viszonylatban 30-35ezer Ft, semmi nem penészedik és szerintünk ez így teljesen rendben van.

2020. dec. 29. 11:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!