Milyen kazánt ajánlotok?
Kétszintes családi házban lakunk, ezért az egyik mester az javasolta, hogy vegyünk kb. 25 kW-os klasszikus kazánt (5 kamrás), amit meg is tettünk, beszereltettük, stb.
De valószínűleg, mivel ilyen nagy teljesítményű, nagyon hamar elzár a kazán, így nincs tökéletes égés, és szó szerint folyik a kazánból a kátrány (nem, a fa nem nedves, 2 évig szokott száradni).
Milyen kazánra cseréljem? Klasszikusra csak kisebb teljesítményűre (12-16 kW) vagy falelgázosító kazánra? De ha a faelgázosító kazánt választom, akkor ugye kell egy puffer tartály is.
A faelgázosító kazánban nem jöhet létre a fent említett jelenség, tehát hogy nagy mennyiségű kátrány keletkezzen?
Mert azért megsülni sem szeretnék a lakásban, de kiengedni a meleget sem akarnám?
Mi lenne a legjobb megoldás?
Van valakinek tapasztalata faelgázosító kazánnal?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
A "kétszintes" az milyen mértékegység a kazán méretezéshez. Így stokták a mesterek. Azt jön a szívás az ész után.
Minimum kellene a m2 a falak szigetelése egy kazán méretezéshez, de inkább a számolt hőszükséglet. Legközelebb épületgépésszel konzultálj, ő számolmindent és megtervez.
Ennyi infóból, még nem bisztos, hogy a kazán kicsi. Talán puffertartály megoldaná most is.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!