Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ennyire nem érné meg földgázra...

Ennyire nem érné meg földgázra váltani?

Figyelt kérdés
2000-es évek elején épült 100 négyzetméteres ház, nem kifejezetten jó szigeteléssel, radiátoros fűtés, nyílt égésterű, pocsékoló gázkazán, a szerelő szerint pocsékoló, Saunier Duval 30 klz. Tartályos gázról megy, egy töltéskor fél tonna gázt hoznak, 200 ezerért, egy év kb 300-350 ezerre jön ki költségben, ebbe még a melegvíz is beletartozik. Ami megdöbbentett, hogy itt is, ismerősök is panaszkodnak, hogy a földgázért is rengeteget kifizetnek, simán kifizet az egyik ismerős a 30 éves 170 négyzetméteres házra 50-60 ezer forintot átalányban, 2 szobás lakásban 15-20 ezer átalány, 2 konvektorral. Állítólag 3x olyan drága, amivel én fűtök, de akkor miért ilyen horribilis a földgáz költsége? Kissé furcsa.
2020. dec. 20. 03:22
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
55%

"2 szobás lakásban 15-20 ezer átalány, 2 konvektorral."

Gyurcsány alatt én 28.000.-Ft-ot fizettem a két és fél szobás lakásomban a cirkó fűtésért.

2020. dec. 20. 03:23
 2/15 A kérdező kommentje:
Hát, az se volt olcsó akkor.
2020. dec. 20. 03:28
 3/15 anonim ***** válasza:
64%

"akkor miért ilyen horribilis a földgáz költsége? "

Azt a nemzetközi viszonylatok alapvetően befolyásolják. A gáz adás-vétel nagy nemzetközi gazdasági zsaroló potenciál. Az USA is nyomást gyakorol, ahol csak teheti, hogy az ő gázát vásárolják az oroszok is, mások is.

Ezekben az ügyekben vastagon benne van az EU is, és pl. Németország a saját gazdaági érdekeivel közvetve, közvetlenül.

.

Most az összes szolgáltató magyar kézben van. 2010 előtt Hornék eladták

a nyugati multiknak.

.

Itt a számla előttem, 2007-ben fizettem a havi 28.000.-Ft. gáz átalányt, és takarékoskodtam. reggel levettünk, délután kicsit felfűtöttünk, éjszakára temperált hőmérséklet volt. Nem jártunk ingben-gatyában, inkább

melegítőben, pulóverben.

A következő év januárban leolvasták az előző évi tényleges fogyasztást, és ahelyett, hogy a takarékoskodás után különbséget kaptam volna vissza, klf. kreált ürügyekkel (ilyen átvezetés, meg olyan százalékok, stb.) rám vertek még plusz 70.000.-Ft-okat.

.

Ugyanis Hornék és Gyurcsányék olyan szerződést kötöttek a franciákkal,

hogy az állam garantálja (!) az éves bevétel tervüket. Ezért, ha takarékoskodtál, ha nem, akkor is behajtották rajtad.

.

2010 után a kormány ezért államosította vissza a közműszolgáltatást,

és ezért vezette be a rezsicsökkentést.

A gazdasági alapvetés, alapelv: nem a lakosság megszorítása és kifosztása, agyon adóztatása (amire most is készülnek a megszállt önkormányzatok vezetői), hanem a lakosságnál maradt pénz és a fogyasztás működteti a gazdaságot.

.

Na, szóval, az "okok és következmények" kitérő után hallgatnék azért

a szerelő szakemberre, mert hátha mégis elavult a kazánod, a szerkezet, és azért fogyaszt ilyen sokat.

2020. dec. 20. 03:37
 4/15 A kérdező kommentje:
Persze, cserélve lesz valószínűleg, csak ijesztgettek, hogy a tartályos gáz egy vagyonba fog kerülni.
2020. dec. 20. 03:42
 5/15 A kérdező kommentje:
Közben ezek szerint a földgázzal se járnék sokkal jobban.
2020. dec. 20. 03:45
 6/15 anonim ***** válasza:
77%
A legolcsóbb fűtési mód jelenleg magasan a földgáz . Az más kérdés persze hogy egy kondenzációs kazán beszerelése anyaggal együtt kb. 600-900 ezer forint minimum.
2020. dec. 20. 05:20
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Tartályos gáznak nem 34 MJ (békés megye 28 MJ) a fűtő értéke hanem majd duplája
2020. dec. 20. 06:46
 8/15 anonim ***** válasza:
73%

Egy szigeteléssel biztosan többre mennél, akármivel is fűtesz.

Én 2 szobás lakásnál 6500 átalányt fizetek a gázra a pocsékoló konvektorral, átfolyós vízmelegítővel és gáztűzhelyel., 4 főre.

2020. dec. 20. 06:48
 9/15 anonim ***** válasza:
81%

Ugyanilyen típusú a kazánom, csak nekem nem palackosra van kötve, hanem hálózatos földgázra.

30 éves ház, 160 nmt tartunk melegen (gyerekszoba 24 fok, többi fontos helyiség 21-22), meleg víz is erről megy teljes egészében, havi általány 24 ezer Ft.

2020. dec. 20. 07:47
 10/15 A kérdező kommentje:
Utolsó, az nem is vészes. Szigetelés van a házon?
2020. dec. 20. 11:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!