Édesanyám nemrég hunyt el, a lakást viszont amit nemrég adtunk el, tovább bérlem. Kiköltözhetek-e az ingatlanból addig, amíg az önkormányazi jegyző ki nem jön felmérni a vagyontárgyakat, és amíg a hagyatéki tárgyalás le nem bonyolódik?
Figyelt kérdés
2020. dec. 12. 14:47
1/16 A kérdező kommentje:
Egy kicsit bővebben: Nagyjából 2 hónapja adtuk el jelenlegi lakásunkat, amit májusig bérelhetek vissza. Édesanyám 1 hete hunyt el, de mivel a lakás bérleti díját, és a januártól esedékes havi banki törlesztőrészletet már nem tudnám egymagam tovább finanszírozni, kiköltöznék az ingatlaból. Megtehetem-e, hogy kiköltözök, még azelőtt, hogy az édesanyám lakíme szerinti önkormányzat általkijelölt jegyző ki nem jön a helyszínre (ha egyáltalán kijön, mert pandémiás időszak van), és fel nem méri a vagyontárgyakat?
2020. dec. 12. 14:50
2/16 anonim válasza:
Kicsit világosabban....
Tehát van két lakás? EGyikben az anyukád élt, a másikban meg te, de ezt eladtad? Nekem kicsit zavaros az egész...
3/16 A kérdező kommentje:
Ugyanazt a lakást bérlem tovább, amit eladtunk. A vevők májusban költöznek vissza külföldről, addig vissza lehet bérelni tőlük. A bérleti díj és a januártól esedékes banki kölcsön együttes összesen viszont már túl magas lesz én fizetésemhez, és kénytelen leszek kiköltözni az ingatlanból. Az a kérdés, hogy ezt megtehetem-e, még mielőtt a közjegyző ki nem jön (ha egyáltalán kijön) és fel nem méri az ingósságokat, vagyontárgyakat.
2020. dec. 12. 15:21
4/16 anonim válasza:
DE hogy adtad el, ha még le sem zajlott a hagyatéki eljárás????
Vagy még anyukád életében adtátok el? Zavaros ....
5/16 anonim válasza:
4-es kérdés storno - elolvastam hozzá az 1. hsz-odat.
A fő kérdésből nekem nem jött le a lényeg.
6/16 anonim válasza:
Hívd fel a közjegyzőt és kérdezd meg.
7/16 anonim válasza:
Milyen banki törlesztőrészlet van, ha csak bérled a lakást????
8/16 A kérdező kommentje:
Amikor a lakást eladtuk, anyukám még életben volt. A kölcsön az én saját személyi kölcsönöm, amit januártól folytatólagosan fizetnem kell majd (idáig a pandémia miatt nem kellett, januártól viszont újból esedékes lesz).
2020. dec. 12. 15:52
9/16 anonim válasza:
Mért nem májustól veszel fel banki kölcsönt, ha addig nincs szükség az új lakásra?...
10/16 anonim válasza:
8: Jaaa?....
Szerintem a pandémia mindent felülír.
Nem lesz januárban visszaállítva valószínűleg, kérdezz utána...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!