Milyen gyakran és hogyan ajánlott a fűtésrendszer "kipucolása"?
Régi, 60-as évekbeli, nyitott fűtésrendszerről van szó, öntvény radiátorokkal (7 db). Szivattyú tudtommal nincs a rendszerben.
A minap újraszigeteltük a tartályt a padláson és akkor néztem, hogy már az elmúlt évek alatt eléggé sok rozsdás iszap gyűlt össze az alján. Egy jópár éve már mióta le lett engedve a rendszer, utoljára amikor újra voltak festve a radiátorok. Szerintem annak már megvan vagy 20 éve...
Viszont minden évben egyszer van bele öntve rozsdaoldó (a szakember ajánlotta, ha jól emlékszem).
Milyen gyakran és hogyan kellene a rendszert kipucolni? Másik kérdésem pedig (lehet buta kérdés, de nem értek annyira hozzá), mindig amikor a gázkazán elkezdi fűteni a vizet, egy-két radiátor (főleg a nagyok a szobákban) elkezdenek pattogni. Ez szokványos, vagy esetleg valamire utal ez a pattogás?
Nem tudom milyen szakember ajánl ilyent, hogy burogassál bele rozsdaoldót, de vannak direkt fütésredszerbe való adalékok, amik az oxidációt gátolják. Ezekkel a maró anyagokkal csak tönkreteszed a rendszert.
Én csak akkor engedtem le a rendszert ha valami szerelés volt rajta, máskülönben semmi értelmét nem látom. Radiátor pattogása meg a hőtágulás miatt van, mozog ilyenkor a tartóján.
20 év után éppen ki lehet mosni, de én mindenkitől azt hallottam, hogy átverés és semmi értelme.
Mi nem öntünk semmit a vízbe, abban se hiszek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!