Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ha egy családi házban lezártuk...

Ha egy családi házban lezártuk a tetőteret, és külön bejárata van, igényelhetek házszámot?

Figyelt kérdés
Pl. Minta u. 20. helyett Minta u. 20/1? Ha igen, mi a menete?
2020. dec. 1. 19:10
 1/10 anonim ***** válasza:
96%

Nem.

Egy 10 emeletes ház minden lakójának ugyanaz a házszáma.

Legfeljebb úgy írhatod, hogy Minta u.20.I.emelet.

2020. dec. 1. 19:12
 2/10 anonim ***** válasza:
74%
Elsőként a HÉSZ-t kell megnézni, hogy lehet-e az adott ingatlanon két lakás. Ha ezen felül minden vonatkozó (HÉSZ, OTÉK, OTSZ, stb.) előírásnak megfelel (azaz teljesen függetlenül használható, van külön WC, zuhanyzó, önállóan fűthető, és még egy rakás egyéb stb.) Akkor a helyi önkormányzat tud felvilágosítást adni a helyi sabályokról.
2020. dec. 1. 19:13
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy csak én nem értem, hogy mi az összefüggés a tetőtérlezárás és a házszám között??!
2020. dec. 1. 19:38
 4/10 A kérdező kommentje:
Az a lényeg, hogy a upc nem enged egy címre két előfizetést, viszont valahogy neg szeretném oldani.
2020. dec. 1. 19:44
 5/10 anonim ***** válasza:

Pont, hogy a tetőtérben lakhatna pl egy albérlő is, aki a saját jogán igényelhetné.

Így lehetne két névre kettő.

2020. dec. 1. 19:57
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

4: De a cím az nem csak a házszám.

Egy házban lehet 300 lakás is.

Különben mért nem enged? Hülyeség.

Ha meg lehet osztani több munkaállomásra, akkor meg az mért nem felel meg nektek?

Tessék, ez 3 megoldás is.

2020. dec. 1. 20:18
 7/10 A kérdező kommentje:
Megrendeltem online, és felhívtak, hogy nem lehet egy címre. A megosztás nem jó, mert a földszinten 300megás van, én 1000megásat akarok, és az alattam lakók nem mentek bele abba, hogy fizetem a különbözetet.
2020. dec. 1. 21:03
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Hát akkor 2 különféle előfizetést szeretnél, végképp nem értem, mért ne lehetne egy címre több....

Rendelj egyet, majd 1 nap múlva egy másikat is, hátha úgy beveszi.

2020. dec. 1. 21:05
 9/10 anonim ***** válasza:
Az alattad lakók mért nem rendelnek maguknak?
2020. dec. 1. 21:06
 10/10 anonim ***** válasza:

Úgy rendeld, hogy Minta u. 20. 1. em. 1. De lehet, hogy a 20/1. is megteszi.

Ha nem néznek utána valami jegyzékben, hogy tényleg létezik-e ilyen cím, akkor az már nem köti őket.

Ahogy írják, nem 1 házszámra lehet 1 előfizetés (lásd panelház), hanem 1 lakcímre, és szerintem nem fognak utánanézni a Földhivatalnál, hogy van-e hivatalosan 2 lakás ott nálatok.

2020. dec. 2. 16:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!