Hogyan értékelhető az, hogy a (24 kW-os kondenz) gázkazánom 45 fokos fűtővízre állítva egész nap fűt (24 óra alatt kikapcsolt fél órára) - és a házban jobb helyeken 22 fok van, de van ahol csak 20 (70 négyzetméteres lakás/ház)?
Köszi a válaszokat!!
1. válaszolóhoz: Sajnos, nem lennék meglepve, ha 'szarították' volna a gáz minőségét....valahol vissza kell venni a rezsicsökkentést - meg aztán kis hazánkban mindenki lop mindent (és mindenkit)...miért ez lenne kivétel(?) Ha összehasonlítom az én fogyasztásomat (új fogyasztó vagyok) a volt barátnőm házának a fogyasztásával (kb. 3 éve)..harmada volt az övé az enyémnek (írtam a fogyasztást egy időben). Igaz, az ő háza szigetelt volt, viszont mindig 24 fok volt nála (nagyjából minden helyiségben) (mert fázós volt). (nálam meg olyan 20-22 között, de inkább 20 körül. (nekem ez majdnem elég is)(MAJDNEM)......emelem a tétet 50-re
2.v.: Fogom majd növelni az előre menőt....a ház szigetelése tényleg nincs a topon....és tényleg kevés a radiátor: 60 centi magasak, van 2 db 180 centis, egy 120-as és egy 90 - es.
3.v.: én is fogom emelni a hőt....az meglep, hogy ilyen 1-2 fokok is számítanak, ahogy leírtad a Nálatok történőt (persze, feltételezem, jó a ház hőszigetelése....akkor tudom elképzelni, hogy érzékelhető különbséget ad 1-2 fokos emelés.
4.: köszi - megerősítés arra, amit én is hallottam erről (egyedül a vízforgató a kérdésem, hogy azt mennyire amortizálhatja az állandó működés (?)
5 .-6. nak is köszi!! szerintem én 50-re fel is teszem, mivel a hőszigetelés gyengesége miatt az 1-2 fokos emelés biztosan nem lenne érzékelhető.
Saját tapasztalat, hogy nem mindig egyforma a minősége a gáznak. 90-es évek végén kötötték be a gázt, és akkor jóval kevesebb fogyott mint most, hiába fogja a gázszolgáltató mindig arra, hogy a kazán a hibás, pedig nem. Sőt azóta a telek is enyhébbek, illetve a főzésnél, egy sima rántottánál is észre lehet venni ha gyenge a gáz, olyankor pirosas lánggal ég, máskor meg szép kéken, és gyorsabban is elkészül minden.
Üdv: 1-es
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!