Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Milyen kart tud okozni a...

Milyen kart tud okozni a vakolatban a falon felfuto kuszonoveny?

Figyelt kérdés
Korabban hallottam olyat, hogy nem tesz jot a vakolatnak, de tobb eves vakolatban mi kart tud okozni?
2020. nov. 15. 12:26
 1/5 anonim ***** válasza:
Saját tapasztalat: felfutott a borostyán a szigetelt, nemesvakolattal bevont házfalra. Ebben az évben futott rá és már alig bírtam leszedni, ugyanis az apró kapaszkodógyökereivel teljesen belenőtt a vakolatba. Attól féltem, hogy esetleg a vakolatból is lerántok egy darabot. Ha tovább hagytam volna a falon, a belenövő gyökerek átszúrták és lerepesztették volna azt a 2 mm vakolatot a hungarocellen.
2020. nov. 15. 12:40
 2/5 anonim ***** válasza:

[link]

"Régi dilemma, hogy a házfalra futtatott kúszónövény károsítja a vakolatot vagy sem. Szakemberek szerint nem kell ettől félni, inkább előnyei vannak a zöld homlokzatnak."

2020. nov. 15. 13:18
 3/5 anonim ***** válasza:
Régi lakásunkat (vasutas 3 szintes téglaház) totál benőtte a borostyán. Azt nem tudom, hogy jót tett-e a falnak, de nálunk érezhetően hűvösebb volt nyáron, mint az ugyanolyan szomszéd házban. Viszont szúnyog is volt bőven.
2020. nov. 15. 13:32
 4/5 anonim ***** válasza:
Nálunk vadszőlő van, a vakolatban ténylegesen nem tesz kárt, viszont a gyíkoknak és egereknek kiváló feljutási lehetőséget kíván, akár az első emeletre is.
2020. nov. 15. 15:15
 5/5 anonim ***** válasza:
Nálunk gyakorlatilag a vadszőlő tartja össze a hulló vakolat maradékát, régebben a lilaakác viszont nagyobb darabokat szakított le belőle, mert nagyon nehezek a virágfürtjei. A borostyán szintén elég jó ragasztóként szolgál, de sokkal nehezebb leszedni, mint a vadszőlőt.
2020. nov. 15. 18:39

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!