Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Vennél hitelre házat, ha...

Vennél hitelre házat, ha adott lenne a szülői családi ház?

Figyelt kérdés
Anyukámmal élünk egy viszonylag nagy lakásban. Van 2 fürdő 2 WC gardrób, spájz, garázs, pince, padlás, 4 szoba, konyha. Anyukám "egyedül él" vagyis élne ha én és a párom nem laknánk már itt. Egyetlen nehezen kezelhető helyzet az élet társa aki alkoholista. Ő építette ezt a házat, amikor anyukám összeköltözött vele még rendes ember volt. Anyu nevére íratta át a házat, de haszonélvezőt maradt. Ki tenni nem lehet, meg anyu nem is tenné, nincs szíve ilyenekre. Elég utálatos, ha iszik kötekszik, múltkor a párom elverte. Jogosan, azóta csendben van. Anyukám özvegy, két gyereke van. Soha nem élt nagy lábon, kevéske pénze van. Segítünk neki amiben tudunk, veszünk fát stb. Tesómnak már saját családja van. Én a párommal komolyan tervezem, beszéltünk a közös házról. Van is az elképzelésemben tökéletes házról kép, de közben meg gondolkodtam rajta, hogy itt ez a nagy ház. Anya se lesz fiatalabb, lehet jó lenne ha vele maradnánk. Hitelt sem kell felvegyünk, még nekünk nincs gyermekünk és nem házasodtunk össze. Én 25 éves lány vagyok. Mit gondoltok? Ha nem lenne az élettársa egyébként lehet nem is gondolkodnék rajta

2020. okt. 27. 13:07
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
50%

A kérdésre válaszolva, ha nem olvasom a nagyon sántika sztorit:

Valóban nagy a ház 2 embernek, ha el akartok költözni, nekik már nem kell ekkora.

Az a normális, hogy ha túl nagy egy ingatlan, akkor eladják és kisebbe költöznek. Ők is tudják, hogy 30 felett kirepülnek a gyerekek, nem egy váratlan dolog lenne az ingatlancsere számukra.

Csak beszéljétek meg, hogy amint találnak vevőt és csereingatlant, ti elköltöztök - vagy kb. akkor, 1-2 év eltéréssel, ahogy nektek is sikerül.

2020. okt. 27. 23:31
 12/13 anonim ***** válasza:
41%

Mindenkepp vegyel hazat.

En 8 honapot laktam anyosomeknal de nem tudnam magamat otthon erezni abban a hazban. Gondolod a parod otthonerezne magat ott?

Jobb igy hogy van sajat haz.

A szuleim hasonlo szituacioban voltak. Mama egyedul volt (tenyleg egyedul, nem volt elettars sem) es odakoltoztek hozza a szuleim. Igy nottunk fel hogy 3 generacio egy fedel alatt. Ez nem egeszseges. Volt sok vita ez miatt. En el nem tudnam kepzelni hogy gyereket neveljunk anyosomek hazaban.

Az eredmenye az lett hogy a szuleim semmi penzt nem tettek felre, nem volt kotelessegtudat hogy akkor hitelt kell fizetni hogy legyen sajat haz. Most 50 felettiek es vegulis orokseg es kivasarlas utjan oveke a haz de 50 eves hazuk van amire kolteni kell. Ha epitettek volna mikor en gyerek voltam akkor lehet hogy kb 25 eves hazuk lenne plusz az a haz amiben most laknak.

Anyukadrol ugy is tudsz gondoskodni ha nem laksz vele.

2020. okt. 28. 00:27
 13/13 anonim ***** válasza:
91%

Inkább a hitel. Több okból is. Egyrészt, biztos nem terveznék családot egy alkoholista emberrel egy fedél alatt. Az se nekem, se a páromnak és legfőképpen a leendő gyerekemnek nem lenne jó. És ahogy írod, ő építette, haszonélvező is, nem lehet kitenni, ha ki is lehetne, elég aggályos lenne hiszen mégiscsak ő dolgozott a házon, függetlenül hogy milyen ember lett belőle.

Másrészt, a szülők közelsége egy ideig jó, de hosszútávon biztos, hogy előjönnének olyan konfliktusok, amiket nehezen lehet megoldani. Pl nektek más az életritmusotok, pláne ha jön a gyerek is. Anyukád este nyolc-kilenc körül már aludni akar, ti meg még fent járkáltok, később üvölt a pici éjjel, stb.

A helyetekben ha megtehetitek én már most költöznék valamerre, akár albérletbe is egy rövid időre

2020. okt. 28. 00:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!