Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Kötelességem befizetni a...

Kötelességem befizetni a társasháznak ezt az összeget?

Figyelt kérdés
Nemrég költöztem el egy társasházból, ahol tulajdonos voltam. Tudom, nem mentség, de míg nyaralni voltam tavaly, megszavaztak a gyűlésen egy öntözőrendszert, amire lakásonként bekértek 50 ezer forintot. Egy évig kellett volna részletekben fizetni, de mivel mi tudtuk, hogy eljövünk onnan, nem fizettük be. Időközben nem valósult meg az öntözőrendszer, tehát csak beszedték a pénzt rá, de nem lett belőle semmi. Most, hogy elköltöztünk, a végelszámolásnál a közös képviselő be akarja kérni tőlünk azt a pénzt, hiába tudjuk és ki is mondja, hogy sosem lesz megvalósítva a fejlesztés. Kötelességünk mégis befizetni utólag a semmire? Nem közös költségbe van építve, hanem külön tételként felszámolva.
2020. okt. 19. 22:24
1 2
 11/13 Majatom ***** válasza:

Ezt egyféleképpen lehet tisztességesen elrendezni. Befizeted az összeget, az eladási árat megemeled ezzel az összeggel, és az adásvételiben rögzítitek, hogy ilyen és ilyen célra ennyi és ennyi összeg befizetésre került, mert könnyen lehet, hogy pl. két év múlva sem lesz a beruházásból semmi, és jóváírják valami másban, pl. közös költségben az akkori tulajnak.

Ha ez a megoldás nem lehetséges, mert pl. már el van adva a lakás, akkor esetleg a vevővel lehet alkudozni, ha hajlandó rá, hogy felezzétek meg, ő majd úgy is hasznosítani fogja, vagy úgy, hogy lesz öntözőrendszer, vagy az említett jóváírásként az egész összeget, és Te is jobban jársz, mintha a teljes összeget kifizetnéd, de a ház felé mégis rendezve lesz az összeg.

2020. okt. 21. 14:51
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Anyum eladta a lakását, és költözés (birtokbaadas) előtt 2 héttel kivetettek rá 70 ezer forintot, kéménybélelés címszóval. Egy másik lakás keményét kellett belelni, de náluk ez közösen fizetendő költség volt. Mit tehetett, befizette. 2 hét múlva pedig elköltözött.

Inkorrekt amit csináltatok. És jogosan behajthato. De ha nem valósult meg a projekt, akkor visszafizetésre kerül az összeg, vagy pedig megszavazza a ház, hogy legyen közös költség és felújítási alapba teszik.

2020. okt. 21. 19:56
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen nincs, hogy úgyis elkoltozom, nem fizetek. Ameddig tulajdonos vagy addig a költség a tiéd. A többiek pénzével mi lett a meg nem valósult projekt miatt? Amúgy igen, jogosan kéri utólag is.
2020. okt. 21. 19:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!