Kinek kell fizetni?
2éve ajándékozási szerződéssel, a mama nevemre iratta a ház, 4/6részét, másik 2/6egy olyan rokoné akiről évek óta nem hallottunk!
Mama az utolsó éveibe korházba volt, de apukám lakott a házba és halmozott fel egy (700ezres tartozást) én erről nem tudtam, számlák a mama nevére jöttek, apához, aki mindig mondta, hogy mindem fizetve van.
Mama távozott mint haszonélvező, és át szerettem volna íratni számlákat a nevemre, itt tájékoztattak, a tartozásról. Kérdés: kié a tartozás? Mamáé, aki már nincs?
Örökösödési törvény szerint apámé? (Aki vagy elfogadja vagy nem?)
Vagy autómatikussan az enyém a tartozás? (Rezsi kuka stb tartozás)
Milyen hagyatékit akarsz? Feltételezem a betegség/kezelés elvitte a vagyont. Maradt 1 ágy és 2 régi szekrénysor?
4/6 a tiéd, 2/6 a rokoné.
Van valakinek haszonélvezeti joga?
Addig nem írják át a nevedre, amíg tartozás van.
Egyezzél meg a szolgáltatókkal, hogy záros határidőn belül eladod az ingatlant. És abból rendezed a számlát. Egyébként minden további nélkül lekapcsolhatják a szolgáltatásokat.
Tudod, hogy kötelezhetnek édesapád eltartására?
A 2 évvel ezelőtti ajándék az nem örökség.
Kinek a nevén vannak a közművek?
Ja, látom.
Akkor beszélj egy ügyvéddel, lehet hogy rajtad nem tudják behajtani, mivel nem a te neveden vannak a közművek.
Hagyatéki tárgyaláson, nem kaphatok semmit, csak tartozást, de hagyatéki tárgyalás az még nem volt hamarossan lesz, mert a mama nemrég halt meg!
4/6tulajdon 2éve került a nevemre ajándékozással.
Mivel a mama haszonélvező lett az ajándékozás álltal, mert bele tettük, így nem láttam értelmét, átírni a számlát hiszen, továbbra is ő lakott benne, apukámmal.
Tehát a számlám továbbra is a mama nevén vannak aki meghalt, viszont az ingatlan 4/6 része, az enyém! A tartozások nagyrésze közösköltség, amik a mama nevén vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!