Ki szeretném jelenteni a párom gyerekeit a közös ingatlanból , mert rég elköltöztek, hogyan tehetem meg?
Sajnos többedszeri kérésemre, majd a párom kérésére se hajlandóak kijelentkezni. Teljesen kiköltöztek, egyik az élettarsánál lakik,másik a másik szülőhöz ment. Nem járnak ide, nincsenek itt személyes holmijaik, utoljára 1 éve ugrottak fel látogatóba.
A lakásnak a párommal közösen vagyunk a tulajdonosai.
A gyerekei azt állítottak bejelentkeztek az új lakcímeikre. Kiderült nem. Ekkor kértük őket tegyék meg. Jó, jó. Szóltunk a párom exének jelentkeztessék be legalább a náluk lakó felnőtt gyermeket, leírta minden tovabbi nélkül, intézik. Erről is kiderült semmit nem léptek. Augusztusban kértük a gyerekeket intézzék, hitegetnek azóta is. Mindig van kifogásuk, hogy betegek, dolgoznak, utaznak, nyaralnak, hosszú volt a sor a kormányhivatalban, varatlanul előttük zárt be stb.
Egyszerűen szeretném kijelenteni őket. Mi a menete? (Nem szállásadó vagyok és nem 100%ban tulajdonos, ha ez számít.)
Önkormányzathoz bemész és megmondják.
Nálunk az adásvételi szerződést kellett vinni, 1/1 tulaj vagyok, ott helyben átírták 1 perc alatt.
Egyéni ügyintézői szájíz szerint mást is kérhetnek.
A folyamat neve : kényszerkijelentés, amihez "lakcím érvénytelenségének megállapítása iránti kérelmet" kell benyújtani.
Itt a legkompetensebb leírása a menetnek:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!