Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Amikor elmegy az áram, előkerü...

Amikor elmegy az áram, előkerülnek nálatok a gyertyák?

Figyelt kérdés
2020. okt. 13. 07:22
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
72%

"Telefonnal is lehet világítani, a gyertya már felesleges."

Tipikus mai ember. Mi van akkor, ha hosszabb ideig nincs villany és az elemek, akkumulátorok lemerülnek, akkor hogy töltöd fel azokat? Egy gyertya vagy petróleumlámpa és gyufa hosszabb távon is működik, az "okos" telefon nem.

2020. okt. 16. 15:05
 12/19 anonim ***** válasza:
Miattuk talaltak ki a tabletes wc papir reklamot...
2020. okt. 16. 15:57
 13/19 anonim ***** válasza:
63%

"Tipikus mai ember."

A gyertya és a petróleum is elfogy egy idő után, ráadásul büdös és tűzveszélyes mindkettő.

Már korábban is írtam, hogy a napelemes lámpa a legjobb megoldás. Éjjel világít, nappal feltöltődik és ezt évekig tudja csinálni. Egy jó minőségű ilyen lámpa még borús időben is tölt annyit, hogy 2-3 órát világítson, napsütésben pedig annyi áramot felvesz, hogy 6-8 órát is bírnak.

Továbbmegyek, vannak olyan napelemes powerbankok, amivel a mobiltelefonokat többször is feltöltheted, nappal pedig újra és újra telerakhatod ingyen energiával.

Lehet, hogy "tipikus mai ember" vagyok de akkor sem fogok már gyertyával és petróleummal világítani.

2020. okt. 16. 16:30
 14/19 anonim ***** válasza:
63%
Nem kell folyamatosan világítani, a gyertya okafogyott. Egy szál gyertya sem ég végtelen ideig, csak pár órát. Egy normálisabb akkus, ledes zseblámpa kis fényerőn 20-30-40 órát is világít. Pár órás áramszünetnél hosszabb csak valami természeti katasztrófa esetén szokott lenni. Emiatt nem vagyok hajlandó gyertyát, petróleumot tartalékolni. Itt a telefonosokat, zseblámpásokat lepontozóknak nyilván van otthon mosóteknő is, ha nem lenne áram, és az erkélyen van egy ló is tartaléknak, ha nem lehet benzinz kapni az autóba...
2020. okt. 16. 19:00
 15/19 anonim ***** válasza:
63%

#13,14 pedig itt te vagy, aki fordítva üli a lovat.

A száz forintos gyertya helyett olyan dolgok otthon tartásáról beszélsz(pl drága napelemes lámpa), amik csak akkor hasznosak, ha olyan helyen laksz, ahol rendszeresek az áramszünetek, mi több inkább rendszertelen az áramszolgáltatás. Az itteni kommentelők 99 %-a nem a harmadik világ országaiban lakik.

2020. okt. 16. 19:38
 16/19 anonim ***** válasza:
64%

15#

Ne viccelj már! 1.000-1.500 Ft egy napelemes kerti lámpa. 2.000-3.000 egy napelemes fali vagy felakasztható. 5-10e Ft egy powerbank.

Ezek éjszaka csodásan megvilágítják a kerted vagy a házad, áramszünet esetén meg simán bevihetők a lakásba gyertya helyett. Úgy gondolom ez azért már bárkinek elérhető.

Több mint 20 évig volt egy tanyánk mindenféle közmű és hálózat nélkül egy csodás erdő közepén. Egy lakókocsit pedig most is rendszeresen használok több napos vadkempingekre, horgászatra.

Pontosan tudom, hogyan lehet hálózati áram nélkül hetekig kényelmesen élni és állítom, hogy nem kell hozzá sem gyertya, sem petró, sem pedig mesés vagyon.

2020. okt. 16. 20:36
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Ok, de itt áramszünetről volt szó a kérdésben(abból meg 10 évente van 1-2), nem arról, hogy hogyan világit az, aki életvitelszerűen közművek nélkül él egy tanyán. Vagy, hogy hogyan oldjuk meg az áram ellátást egy több napos kempingezéskor.
2020. okt. 16. 21:18
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Így van, ezért írtam azt, hogy beviszem a napelemes kerti lámpám, amivel nagyobb fényem van mint egy gyertyával, ráadásul nincs semmi szaga és nem kell féltenem a függönyt tőle.

Természetesen mindenki azzal világít, amivel akar, vagy tud.

Az biztos, hogy én gyertyát már csak a szeretteim emlékére gyújtok.

2020. okt. 16. 22:31
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk előkerül a gyertya otthon - szülinapi, adventi maradékok. Áramszünet meg kétévente szokott max lenni, persze akkor már vagy fél napig. Telefont inkább vészhelyzetre tartogatom olyankor, zseblámpa is akad több is, használjuk olyankor azokat is, ha épp megtaláljuk és működik :), bár biztos vehetnék még profibbat, nem vagyunk kempingezősek és kert sincs. Egyébként bulis persze, a gyerekeknek szokott is tetszeni (miközben én inkább a hűtő meg fűtés miatt izgulok).
2020. okt. 17. 06:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!