Az egyik radiátor folyamatosan meleg míg a többi már csak langyos, miért meleg az az egy és mi ilyenkor a teendő? A lakásban csak egy termosztát van a radiátorok pedig külön szabályozhatók. Kettesre tettük azt az egyet mégis folyamatosan meleg.
Szerintem:
Azt sajnos nem írtad, hogy ez egy új probléma, vagy régóta fennáll, vagy csak most tűnt fel. Kicsit nehéz kitalálni a pontos problémát.
Ha jól értem a megfogalmazásból, akkor a radiátorok fűtenek, majd amikor felmelegedett a lakás, akkor a legtöbb elkezd lehűlni, kivéve egyet, ami meleg marad, pedig már 2-re letekertétek.
Ha ez a gond, akkor valószínűleg a szelep beragadt, nem tud bezárni. Bár nem tűnik tipikusnak, mert tudtommal ezek inkább zárt állapotban szoktak megragadni. Nem tudom.
Abban egész biztos vagyok, hogy semmilyen gondot nem okozol, ha teljesen lezárod a szelepet, ha tényleg központi a fűtésed. Azért írom így, mert termosztát szerintem nem tipikus lakcsin, én még nem láttam. Hiszen nincs mit vezéreljen, a központ mindig küldi a melegvizet, azt kész.
Amennyiben 1 kazán látja el a lakást, akkor gondot okozhat az összes szelep lezárása. Ez úgy van a kazán útmutatóban, hogy 1 radiátornak nem szabad szabályozottnak lenni és nyitva kell maradni. A fürdőszobai radiátor alkalmas erre pl.
Vagy akkor nem a régi panelről van szó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!