Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » A Pesti lakótelepen mikor...

A Pesti lakótelepen mikor kezdődik a fűtési szezon? Most lakom először lakásban, eddig csak kertes házban laktam.

Figyelt kérdés
2020. szept. 30. 23:02
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Szeptember 15-től bármikor befűtenek, ha a háznak megvan a szerződése a távfűtőkkel arról. mikor, milyen hőfoknál indítsák be a fűtést. Ezt a lakógyűlés határozatban hozza meg és a kk köti a szerződést. Nálunk tegnap óta temperáló fűtés megy, és ez is elég, hogy ne legyen hideg a lakás.
2020. szept. 30. 23:06
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a gyors választ. További szép estét.
2020. szept. 30. 23:16
 3/8 anonim ***** válasza:
Jól írta az első válaszoló. Budán lakunk és szept. 29-én de. már langyos volt a radiátor.
2020. okt. 1. 17:24
 4/8 A kérdező kommentje:
Mi Tökölön vagyunk a Pesti úti lakótelepen, ma feltekertük a radiátorokat, és igen van fűtés. Viszont nem tudom hogy a radiátorok nak melyik szám a megfelelő. A 2 és 3 ra tettük, van ahol a kettes forró, néhol meg langyos. Miért van ez?
2020. okt. 1. 21:21
 5/8 anonim ***** válasza:
Most még nem a szokásos fűtés van. A házakon van hőérzékelő, és aszerint adja a melegített fűtésvizet. Nem lehet elvárni, hogy +16 fokban ugyanolyan forró legyen a radiátor, mint -1-nél.
2020. okt. 1. 22:15
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ. Azt viszont észre vettem hogy mindenhol langyos a radiátor viszont a középső szobában folyamatosan meleg. Esetleg ez valami gondot jelenthet? Pedig csak a kettesen van.
2020. okt. 1. 22:23
 7/8 anonim ***** válasza:

Kérdező, jól jegyezd meg, hogy a fűtési szezon befejeztével a radiátorcsapokat a maximálisra kell kinyitni, hogy ne száradjanak ki a tömítések a nyár folyamán. Amikor elkezdenek fűteni, állítsd be, ahogy akarod. Most még csak alig van hideg, tehát alig van fűtés. Maradhat nyitva maximumon. Később beszabályozod.

Az, hogy egyik radiátor miért forró, amikor a többi csak langyos - nem tudom, csak sejtem: Ha fordítva lenne a helyzet, akkor a hidegebb radiátort légteleníteni kell. Az is lehet, hogy nálad a langyosakat kellene légteleníteni, mert a fűtés beindításakor zárva voltak, így nem lehetett a rendszert rendesen lelégteleníteni.

Budapesten a FŐTÁV külön felhívja a figyelmet arra, hogy nyáron legyenek a radiátorok nyitva. Bizonyára így tesz máshol is... Olvasd el a tavaszi Hírlevelüket.

2020. okt. 2. 11:56
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a felvilágosítást. Mi Szeptember 1 költöztünk a lakásba, a radiátorok pedig már akkor is elvoltak zárva. A tulaj így adta át,így hát ezzel most nem tudok mit csinálni. Remélem hamarosan megoldodik minden.
2020. okt. 2. 13:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!