A Pesti lakótelepen mikor kezdődik a fűtési szezon? Most lakom először lakásban, eddig csak kertes házban laktam.
Kérdező, jól jegyezd meg, hogy a fűtési szezon befejeztével a radiátorcsapokat a maximálisra kell kinyitni, hogy ne száradjanak ki a tömítések a nyár folyamán. Amikor elkezdenek fűteni, állítsd be, ahogy akarod. Most még csak alig van hideg, tehát alig van fűtés. Maradhat nyitva maximumon. Később beszabályozod.
Az, hogy egyik radiátor miért forró, amikor a többi csak langyos - nem tudom, csak sejtem: Ha fordítva lenne a helyzet, akkor a hidegebb radiátort légteleníteni kell. Az is lehet, hogy nálad a langyosakat kellene légteleníteni, mert a fűtés beindításakor zárva voltak, így nem lehetett a rendszert rendesen lelégteleníteni.
Budapesten a FŐTÁV külön felhívja a figyelmet arra, hogy nyáron legyenek a radiátorok nyitva. Bizonyára így tesz máshol is... Olvasd el a tavaszi Hírlevelüket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!