Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mikor szigeteljük le a házunkat?

Mikor szigeteljük le a házunkat?

Figyelt kérdés
Árviz után vagyunk,nálunk a ház melletti részen 30-40 cm viz volt,de csak pár óráig(6-8),a falak körbe voltak nejlonozva zsákolva.Amig a pincében volt viz,idebent minden csontszáraz volt,amikor a pincében eltünt a viz,utána felszivárgott a lakás belső falaira,kb.30-40 cm magasságban.Falszáritónk 5 hétig volt összesen 500 liter vizet szivott ki.A gondom,hogy az északi falat a legkisebb eső is éri,és emiatt esős időszakban a nappali(ennek a külső fala ázik esőben)dohos szagú.A szigetelést terveztük(árvizet nem ),de most nem tudjuk mit tegyünk,ha leszigeteljük okt. körül,lehet emiatt penészedni fogunk,ha nem eső esetén előbb utóbb ismét dohosodás+ félek a falban lévő viz ha megfagy megreped a ház is-talán ha csak ezt az oldalt szigetlnénk az jó megoldás lenne?
2010. aug. 7. 17:48
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

ha leszigeteled, a falnak nem kellene fagypont alá hűlnie, ugyhogy szerintem attól nem kell félned.

HA kívül levered a vakolatot, elvileg tudsz segíteni a száradásban, de számolj vele, hogy a ragasztó amit felkensz(a szigetelés alá) szintén nem kevés vizet tartalmaz, ami befelé fog száradni.

Belül mésszel kellene festened,az segíti a száradást, de a tél mindenképen nagyon "párás" lesz. de jövőre minden bizonnyal már jó lenne a helyzet.

Lehet kapni 30-50 e körül elektromos páramentesítőt az segíthet aztán jövőre meg eladod a vaterán így nem bux sokat:)

2010. aug. 7. 17:59
 2/13 anonim válasza:
Le kell verni a vakolatot a gyorsabb száradáshoz. Így a dohos kellemetlen szag is eltűnik. Lehet vásárolni spec vakolatokat ilyen problémákra is. Sajnálom!
2010. aug. 7. 18:01
 3/13 A kérdező kommentje:
A belső vagy a külső vakolatot verjük le?Alapból már nem dohos a levegő idebent,de a legkisebb eső esik rögtön újra vizes a fal,és újra érzem a dohosságot...
2010. aug. 7. 18:29
 4/13 A kérdező kommentje:
A külső vakolat csak ott vizes,ahol az aljzat beton van,de a parketta,laminált rész nem tűnik vizesnek.
2010. aug. 7. 18:31
 5/13 anonim válasza:

A belső vakolatot javasolnám mivel bent éltek a lakásba.

A vakoló anyagot lehet ismerni úgyis mint lélegző vakolat!

És igen, meszeljétek utána falat mint előttem írták.

A szigeteléssel meg várnék tavasz végéig mivel hihetetlen de télen is szárad a fal.

2010. aug. 7. 18:42
 6/13 A kérdező kommentje:
50 cm vastag tömörtégla fal-azt mondják,ha a vakoltatot leverjük,csak a külső3-4 cm szárad.nem tudom...
2010. aug. 7. 18:54
 7/13 anonim ***** válasza:

Az első vagyok.

Ha meg tudod tenni akkor mindkét oldalt érdemes leverni, és védeni kellene az újabb ázástól.

Akár ideiglenes fóliatetőt lehetne tenni az ázás közelébe, hogy ne érje új víz.Védőárokkal leetne elvezetni a vizet a fal közeléből.

Az utolsóval egyetértek abban, hogy ha tavaszra tudod halasztani a szigetelést akkor érdemes kivárni, ha nem akkor tényleg készülj a párára.(amúgy túl lehet élni gyakori szellőztetéssel.

2010. aug. 7. 18:58
 8/13 anonim ***** válasza:
A vakolat leverése mindenképen növeli a párolgást, nem csak a külső részen.de nagyon nehezen szárad.A vízsigetelés meg van csinálva az alap felöl?
2010. aug. 7. 19:01
 9/13 anonim ***** válasza:
25%

Kedves kérdező!

sztem keress fel egy építész/építő mérnököt és tőle kérj szaktanácsot, helyszíni nedvességmérés és egyéb után.

Komoly, pláne hasznos tanácsokat így látatlanban komoly ember nem adhat, a többit meg ne érdemes megfogadni....

2010. aug. 7. 19:34
 10/13 A kérdező kommentje:
Keresnék én szakembert,mert mifelénk egy ember van aki tud is valamit,ami is tőle kérdez,ezt az egy embert megtalálni,és véleményt kérni-több hónapos kitartó munkának igérkezik...
2010. aug. 7. 19:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!