Mikor szigeteljük le a házunkat?
ha leszigeteled, a falnak nem kellene fagypont alá hűlnie, ugyhogy szerintem attól nem kell félned.
HA kívül levered a vakolatot, elvileg tudsz segíteni a száradásban, de számolj vele, hogy a ragasztó amit felkensz(a szigetelés alá) szintén nem kevés vizet tartalmaz, ami befelé fog száradni.
Belül mésszel kellene festened,az segíti a száradást, de a tél mindenképen nagyon "párás" lesz. de jövőre minden bizonnyal már jó lenne a helyzet.
Lehet kapni 30-50 e körül elektromos páramentesítőt az segíthet aztán jövőre meg eladod a vaterán így nem bux sokat:)
A belső vakolatot javasolnám mivel bent éltek a lakásba.
A vakoló anyagot lehet ismerni úgyis mint lélegző vakolat!
És igen, meszeljétek utána falat mint előttem írták.
A szigeteléssel meg várnék tavasz végéig mivel hihetetlen de télen is szárad a fal.
Az első vagyok.
Ha meg tudod tenni akkor mindkét oldalt érdemes leverni, és védeni kellene az újabb ázástól.
Akár ideiglenes fóliatetőt lehetne tenni az ázás közelébe, hogy ne érje új víz.Védőárokkal leetne elvezetni a vizet a fal közeléből.
Az utolsóval egyetértek abban, hogy ha tavaszra tudod halasztani a szigetelést akkor érdemes kivárni, ha nem akkor tényleg készülj a párára.(amúgy túl lehet élni gyakori szellőztetéssel.
Kedves kérdező!
sztem keress fel egy építész/építő mérnököt és tőle kérj szaktanácsot, helyszíni nedvességmérés és egyéb után.
Komoly, pláne hasznos tanácsokat így látatlanban komoly ember nem adhat, a többit meg ne érdemes megfogadni....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!