Radiátornál az normális, hogy amíg a felső része forró, addig az alsó része "csak" meleg vagy langyos?
Kondenzációs gázkazán adja a meleg vizet.
A radiátoroknál azt vettem észre, hogy a tetejüktől lefelé fokozatosan csökken a melegségük. Radiátoronként eltérő mértékben. Már amennyire ezt kézrátétellel meg lehet állapítani.
Egyiknek sem hideg az alja, és elméletileg légmentesek, mert most csináltam minden radiátornál légtelenítést.
Szóval csak azt szeretném tudni, hogy ez normális jelenség-e?
Hát ja.
De azért kezdtem el most fűteni, mert új a rendszer és gondoltam, ha valami gáz van, akkor még a hideg előtt jöjjön ki.
Új kondenzációs kazán és új fűtésrendszer esetén az előremenő és a visszatérő ág között ( radiátor teteje és alja) nem lehetne nagyobb hőkülönbség mint 10-12 fok.
Az általad leírt hibát nem feltétlenül a rendszer levegőssége okozza.
Az új fűtésrendszereket illik átmosni, ha ez nem történik meg, a radiátorokban lévő szennyeződés gátolhatja a víz áramlását, ezen kívül tönkre teszi a kazán hőcserélőjét.
Az sem árt ha az új rendszer be van szabályozva, meg az sem,hogy aki csinálja hallott e már áramlási ellenállásról stb.
De ne ess kétségbe, hívd vissza a fűtésszerelőt, nem jelenthet problémát neki a rendszer beszabályzása.
A radiátor nálam is alul hidegebb, mint fent.
Ennek fizikai okai hannak.
A hő felfele szál, másrészt a víz is ott folyik bele, aztán miután leadta a hőt a lemeznek, utánna lefolyik és a radiátor alján lévő csövön keresztül vissza megy a kazánba, és kezdődik előről.
Szóval normális, hogy van különbség, a levegősödésnek más jelei vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!