Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Nagy a por. Mit rakjak a kapura?

Nagy a por. Mit rakjak a kapura?

Figyelt kérdés
Az utcában murvás az út, nagy a por, az autó is mindig poros. A kapura kéne valami jó kis por fogó, ami legalább egy kicsit felfogja a zúduló porfelhőt. 2 méter magas a kapu. Milyen lehetőségek vannak?
2020. szept. 16. 08:16
 1/6 anonim ***** válasza:
Én inkább az utcára ültetnék lombos sövényt.
2020. szept. 16. 09:37
 2/6 anonim ***** válasza:

Fém vagy műanyag burkolat.

pl. Táblás horganyzott lemez vagy olcsóbb vaslemez de azt festeni kell.

Avagy táblás polikarbonát.

2020. szept. 16. 10:24
 3/6 A kérdező kommentje:
Polikarbonát nem is rossz. :) Én először raschel-hálóra gondoltam, de azt biztos tönkretenné egy nagyobb szél. Amúgy #1, valóban a természetes zöld lenne a legjobb, de akkor hogy állok be az autóval?
2020. szept. 16. 21:13
 4/6 Ifj. Paprikás Csirke ***** válasza:
Kárt is okoz vagy csak kellemetlen? Talajstabilizációt kell kérni az önkormányzattól - utána csaknem teljesen megszűnik a porzás.
2020. szept. 16. 21:18
 5/6 A kérdező kommentje:
Én arra is gondoltam már, hogy lebetonozom az előttem levő részt, kutya se szólna érte. Sajnos az önkormányzat mindenre szarik, más településen is láttam már hasonlót, ott aszfaltot terítettek le egy ház előtt. Persze, kellemetlen is, kárt nem tudom okoz-e, az autónak biztos nem tesz jót.
2020. szept. 16. 22:25
 6/6 anonim ***** válasza:
51%

Ha nem elég stabil a kapuoszlopod, vagy a kapud, akkor nyílt helyen veszélyes dolog a teljesen tömör kapu. Kolléga kapuoszlopát ledöntötte a szél, kőből volt építve, vascsővel a belsejében. Egy másik helyen meg a tömör kerítést fektette le.

Ha nem tömör, mint pl. a raschel, azon meg átmegy a por egy része, a levegővel együtt.

Nem hiszem, hogy volna jó megoldás. A por a kapu fölött is száll, sokra nem mész vele, ha negyedével kevesebb kerül a kocsira. Aláírást kellene gyűjteni az utcában, hogy tegyenek le egy csík aszfaltot. Erre se sok az esély, ahogy írod, de más megoldás nincs, szerintem.

2020. szept. 19. 05:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!