Törtek már be hozzátok? Ha igen, mit vittek el? Hogyan, dolgoztátok fel a történteket? Változtattatok-e valamit, a lakás biztonságát tekintve?
Hogyan dolgoztátok fel a betörést? Megkerült-e valami? Kiderült-e az elkövető személye? Ha igen, milyen büntetést kapott? Ha volt lakásbiztosításotok, akkor térített-e? Mindent megtérített? Ez hogyan zajlott?
Az eset után változtattatok-e valamit a lakás körül? Pl.: kamerák, riasztó, új zárak, több zár stb.
Sok a kérdés tudom, mindenki arra válaszoljon, amire szeretne :)
Előre is köszönöm a válaszokat!
Hozzám még nem, szüleimhez sem. Ők is, én is panelben élünk. Az én lépcsőházamban kamerarendszer van, még a liftben is, illetve biztonsági ajtóm van.
A szüleimnek jelenleg biztonsági ajtaja van, régebben biztonsági zár, a biztonsági ajtók később jöttek be. Az egyik szomszédjukba egyszer betörtek, amikor még ott éltem, az ő ajtajuk nem volt ilyenekkel felszerelve, így nem volt nehéz dolguk a betörőknek, nem tudom, mit vittek el, de nyilván rosszul érintette őket, már az is, hogy betörtek hozzájuk és erre értek haza. Utána persze jobban odafigyeltek a lakás ajtó biztonságosságára ilyen szempontból is. A szüleim ajtajával meg sem próbálkoztak. Tőlük egyszer lábtörlőt loptak az ajtó elől, de akkor több lakás elől ellopták a lábtörlőt, amik sose kerültek elő, feltételezem, nem a lépcsőházat takarító személy tette arrébb, hogy fel tudjon mosni, de ezen jót nevettünk, hogy valaki még ilyet is képes lopni, nem nagy tétel. :-)
Kertes házban "betortek" a soha be nem zart pincebe, ott voltak a szerszamaim, lancfuresz, furogepek.
Semmit nem vittek el, csak folboritottak par dolgot. Ea mef a felesegen is otthon volt.
Nagyon gyanitom hogy a szomszed naplopo gyereke volt, mert nem csak nalam járt, de konkret bizonyitekom nem volt.
Felraktam egy olcso kamerat, de ugy hogy hallja az osszes kornyekbeli. Többet nem jart senki be.
Hozzánk 3x törtek be első 2 esetnél lett hívva rendőr tudták is ki volt de nemtudták lecsukni.
3.esetnél lerendeztem egyedül őket, kifizetettem velük a károkat amit okoztak, utána elengedtem őket, azóta senki nem próbálkozott, még a vasazósok is kerülnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!