Mi tevo legyek most,tlalhatok e egyaltalan masik fedelet?
Ha egy forrásban lévő anyagra rátekersz egy kupakot, akkor nem te vagy a legélesebb kés a fiókban..
Azt elég csak lefedni valamivel.
Lelökte volna a tetőt, ha rátekered rendesen, az lett volna akkor is a gyenge pont. Legközelebb 3/4, max. 4/5-éig töltsd meg a hordókat. Erősen habzónál, pl. cseresznye, meggy, szilva, bodza tégy rá habzásgátlót (foamsol). Használj kotyogót, akkor lezárhatod teljesen, a gáz tud távozni, levegő nem jut be. Így hacsak nem viszel be fertőzést magával a gyümölccsel (nem jó minőségű, elégtelen tisztítás, ilyesmi) avagy a hordó nem lett fertőtlenítve, akkor semmilyen, a cefrére veszélyt jelentő dolog nem tud kialakulni, nincs ecetesedés, nincs penészesedés, azaz nem kell nyitogatni, nyomkodni, kevergetni. Ellenkező esetben viszont kell, sűrűn, főleg főerjedési időszakban, de minden egyes felnyitással az ecetesedés kockázata fennáll. Na ez az, amit nagyon sokan fel nem tudnak fogni, hogy az, amit apától, pápától látott, az úgy hülyeség, ahogy van!
A gond az esetedben, hogy ezzel az átmeregetéssel lehet kárt okoztál, nem lehetett volna mást tenni, szó se róla, de legközelebb kevesebbet 1 hordóba, és használj több hordót, akár több kisebbet. 220L-es hordót hogy akarsz mozgatni? Sehogy. Mit csinálsz? Átmered főzés előtt... (feltételezem) F-szán kiteszed levegőnek a leerjedt cefrédet, amiben nyilvánvalóan nincs annyi alkohol, mint egy borban, baromira romlékony. Elviszed főzdébe, ott lehet még ácsorog 1-2 napot, épp elég lehet a bajhoz... Persze pálinka lesz, és lesz pálinka, de sosem tudod meg mennyi lehetett volna, csak azt, hogy mennyi lett!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!