Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Létezik olyan, hogy a panelszo...

Létezik olyan, hogy a panelszomszéd áthúzatja a vezetékeket és közben az enyém is megsérül(ami abba a falba van bedugva, semmi nem működik tegnap óta)?

Figyelt kérdés
Több napja fúrják, vésik a falakat...

2020. aug. 7. 08:42
 1/9 anonim ***** válasza:
60%
Átsétálsz, és szólsz hogy akkor folytathatják nálad, majd ki is festhetik...
2020. aug. 7. 08:44
 2/9 A kérdező kommentje:
Ezt arról az oldalról tudják "korrigálni"? Remélem nem az én oldalamról kell ilyenkor szétfúrni a falat...
2020. aug. 7. 08:48
 3/9 anonim ***** válasza:
51%
Meg ha be is vesik a falba az uj vezetekeket sem erhetnek el a vezetekeidhez.
2020. aug. 7. 15:09
 4/9 A kérdező kommentje:

Csak gyanús az egybeesés... Talán az erős rezgéstől valami elmozdult?

3-as: villanyszerelő vagy?

2020. aug. 7. 15:41
 5/9 anonim ***** válasza:
86%

Simán elképzelhető.

Találkoztam olyannal, hogy a biztitáblától a felső szomszédhoz ment a vezeték, és ott a panelszélen le, és úgy a szobàkba le.

De volt úgy, hogy a kapcsolótól ment fel, és a csillárnál le.

De volt kollégám aki annó paneleket szerelt építésnél. Simán áthúzták a szomszédtól a vezetéket, ha az előre gyártott részen gond volt.

Egy panelben bármi lehetséges, ez a bisztos!

2020. aug. 7. 19:07
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!
2020. aug. 8. 14:13
 7/9 A kérdező kommentje:
Szerintem minél többen cseréltetik a vezetékeket, annál több szomszédnál adódhatnak emiatt problémák (fúrás, vésés,stb,), ráadásul valahol olvastam, hogy a szomszédos konnektorok lyukai közösek a két oldalról. Persze én is támogatom a vezetékcserét, de ezt egy teljes felújításkor vagy vételkor, üres lakásban tudom csak elképzelni.
2020. aug. 8. 14:16
 8/9 A kérdező kommentje:
Ha valakit érdekel: a vezetéket annó házgyárilag húzták át a szomszéd felé, és a munkások azt is "áramtalanították". Kb. ennyit értettem a magyarázatból, de megoldották szerencsére :-). Szóval van ilyen is...
2020. aug. 10. 12:10
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Igen panelben bármi lehet, ahogy a korábbi hozzászólók megerősítették.

Nálunk a szomszéddal határos teherhordó fal kb a padló szintjétől 10 cm-től egészen a plafontól kb 30-ig csövezett , de előtte a fal és padló találkozásánál horonyban betonban futott a régi vezeték. A csövezett részben viszont a szomszéd vezetékeivel együtt futott a lakásunk vezetéke, így bontani/bolygatni nem lehetett azt a részt. Ha a szomszéd levette volna a konnektort akkor simán át lehetett volna látni.

2020. aug. 12. 16:00

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!