Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » A Pumpás adagolófej (folyékony...

A Pumpás adagolófej (folyékonyszappan) mitől romlik el? Javítható?

Figyelt kérdés

Hiába nyomkodom nem pumpál szappant, már több ilyenem elromlott, és nem jövök rá mi a baj. Nem látni semmi hibát.

Valahol nem zárna rendesen? Fura dolog ez, bár olcsó dolog, nem is ez bánt, hanem hogy nem jövök rá, hol a hiba..

Aki tud segíteni hálám üldözi, amíg csak nyomkodom. XD

#vákuum #folyékony szappan #pumpa #vákum #Pumpás adagolófej #Adagolófej
2020. júl. 29. 23:14
 1/3 anonim válasza:
54%

Kenés:

Az alkatrészek kenését maga a flakon tartalma biztosítja, bár ez furán hangozhat, de ez kinyírhatja. Itt a szemcsés kéztisztítóra gondolok.

Dugattyú kopása:

Lényegében ez egy pumpa, ami nyomást kelt a tartályban és ez a nyomás tolja ki a tartály tartalmát a fúvókán. Ezt nehéz 'diagnosztizálni', nagyban befolyásolja a tartály tartalma.

Voltam úgy, hogy egy sűrű anyagot nem volt képes kitolni magából a szerkezet (erre volt gyártva, ez volt benne eredetileg), viszont vízzel hibátlan volt. Így izopropil alkohol permetezésére használtam (felülettisztítás/oldószerként), míg képes volt rá, de egy idő után ezt is feladta.

Akadnak rugós szerkezetek is, bár ott a rugó/alkatrész törés egyértelmű, a kopás ugyanúgy megvan.

Mi a gond?

Kikopott a szerkezet.

Miért?

Silány anyagminőség (szándékosan). A gyártónak nem érdeke, hogy sokáig tudd használni, nem veszel másikat, ha sokáig működik (tervezett elavulás). A 3D nyomtatás elég durván be tudna tenni ennek, sőt a saját pumpádat is legyárthatnád fillérekből, de az ember alapvetően lusta. Nem fogsz nekiállni a CAD-ben egy pumpát tervezni és nyomtatni, mikor fillérekért kapható (a sz@.r minőség). Pedig egyszer kell csak megtervezni. A nyomtatás ára lassan leér a fröccsöntéshez. Persze, ez igazából nem összehasonlítható, mert egy fröccsöntőgép gyorsan tud sokat, viszont sok idő az átállás, új öntőforma, beállítások, stb. A 3D nyomtató lassú, de egyszerűen gyárthatsz le bármit, nincs átállás, eleve nem sorozatgyártás a téma. Nincs öntőforma. Ha magadnak akarsz pumpát csinálni, ez a megoldás! Amennyiben nagyüzemben akarsz pumpát gyártani, mert felcsattantál és azt szeretnéd, hogy mások is hasonlóan vannak vele, akkor fröccsöntőgép. Aztán rájössz, hogy nincs értelme sokáig tartót gyártani, mert telíted a piacot és nem vesz senki, mert van mindenkinek. A konkurenciáról még nem is beszéltem.

Dasz ist kapitalizmus!

2020. júl. 30. 01:16
 2/3 anonim ***** válasza:
Egyszerű... Beépített élettartam.
2020. júl. 30. 11:47
 3/3 A kérdező kommentje:

A beépített élettartam most nálam kb. 10 óra volt xD és vagy 6 nyomás xD

Első: Felcsattantam! XD

Na ezért jó ez az oldal, megéri írni ide. Bár amiket a pumpáról írtál szuperhasznosak, én ezesetben(meg sok más esetben) más hibát sejtek, kizárásos alapon.

A 3D nyomtatás nem rossz dolog annyi biztos, és még szerintem nincs kiaknázva a terület.

2020. júl. 30. 21:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!