Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mennyi az áramfogyasztásotok?

Mennyi az áramfogyasztásotok?

Figyelt kérdés

Nekünk 120 kW átlagban. villanytűzhelyünk van. van egy számítógép és egy laptop. egy kb. 55 cm-s tévé. 185 cm-s alul fagyasztós hűtő. mosógép, akvárium

mindenből törekedtünk az enegiatakarékosra. (az égők nem mind azok) 55 m2 a lakás, ketten lakunk benne.

ez szerintetek jó, vagy odafigyeléssel mehetne még lejjebb?

2010. aug. 3. 16:02
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Egyedül 54 nm-en 6-7 ezer.
2010. aug. 3. 20:06
 12/15 A kérdező kommentje:
azért kérdeztem, mert egyik barátnőmmel beszélgettem és nekik 3000 Ft. el se tudom képzelni, hogy jön ki. hárman vannak 70 m2 lakás. kisbabával van GYED-en. szerintem kb. otthon ülnek a sötétben, ritkán főz és kézzel mos. ez képtelenség, hogy hogy jön ki. csak nagyon sok odafigyeléssel. nem mintha irigyelném azt a pár ezer különbséget, de eddig én is úgy gondoltam, hogy nem fogyasztunk sokat.
2010. aug. 4. 08:37
 13/15 anonim ***** válasza:

Sokat jelenthet az is, ha a barátnődéknél újak a vezetékek. A falban. Biztosan új a hűtő, mosógép, és talán nem tévéznek.A tied, villanytűzhellyel, nagyon alacsony. A barátnőd, még a főzésre, a gázra, elkölt hatezret, így a villany+gáz nála együtt 9 ezer, nálad meg a főzőgáz=0ft, így összesen ti sokkal jobban kijöttök.

Villanytűzhellyel ez nagyon takarékos számla.

2010. aug. 4. 09:59
 14/15 A kérdező kommentje:

lehetséges, hogy ebből adódik a különbség.

nem mondanám, hogy kifejezetten spórolunk. de azt sem, hogy nem figyelnénk oda a villanyokra, számítógépre. (bár néha-néha bekapcsolva felejtjük)

összességében szerintem is jó.

köszönöm a válaszaitokat.

2010. aug. 4. 10:02
 15/15 anonim ***** válasza:
Bármilyen meglepő, de azon is múlik kinek milyen régi a mérőóra. Az öreg órák a fogyasztónak,az újak a szolgáltatónak kedveznek. Nem véletlen, hogy cseréli a szolgáltató, mert a régi mérőórák "lusták".
2010. aug. 4. 19:30
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!