Milyen Debrecenben lakni, élni?
Unalmas, nem egy kulturálisan gazdag város. Sajnos természeti kincsekből is kevés van, ami még viszonylag közel van, az a Hortobágy és esetleg Tokaj.
A főtéren kívül panelrengeteg, sok a rejtett erőforrás, a városnak vannak szégyenfoltjai (pl vasútállomás), amikre évtizedek óta nincs megoldás. Most öntik oda a pénzt, de az atmoszféra nem fog megváltozni soha.
Ami neked orvosként előny, hogy az orvosi egyetem kiváló, így a klinikán jó tapasztalatot szerezhetsz.
Debrecen - magyar viszonylatban - az egyik legjobb város, ha nem a legjobb.
Minden van aminek lennie kell, meglehetősen gazdag a kulturális válaszék, hihetetlen jó kiállítások vannak a MODEMBEN, és a többi kiállítóhelyen, lehet bulizni, tanulni és nyugodtan élni, mert igen jó a közbiztonság.
Nem utolsó szempont, hogy van egy jól működő repülőtér, és így hamarabb eljutsz Párizsba, Milánóba, vagy épp Palma de Mallorcára mint Pestre vagy a Balatonhoz... és ez kezdi éreztetni a hatását.
Az egyetem kirívóan gazdag - hatezer külföldi hallgatóval -vannak vagy 30 ezren, az egyetemi rendezvényekhez a 20 ezres Nagyerdei Stadion kicsinek bizonyult!
Van Campus fesztivál, meg rengeteg hasonló nagyrendezvény.
Az egész várost félkör ívben egy hatalmas erdőség veszi körül kisvasúttal, tavakkal, kilátókkal, éttermekkel stb.
A Nagyerdőn a Vidám Parktól a Szabadtéri Színpadig, a Ködszínháztól az Állatkertig, a Gyógyfürdőtől a látványfürdőig minden van.
Szóval aki Debrecenben unatkozik, az magára vessen!
Köszönöm a válaszokat!
Én eddig a Partiumban éltem, Marosvásárhelyre jártam egyetemre. Miután végzek valószínű odaköltözöm.
A Júliatelepről mi a véleményetek?
Régen nem tartozott a legjobb környékek közé, mert ott volt a menekülttábor a sok galibával.
Mára ez megszűnt, rendőrségi laktanya van helyette, úgyhogy kiváló a közbiztonság!
Most fogy négysávossá épülni a Sámsoni út...
Akkor te is debreceni vagy?
Egyébként élhető város, rendezett, tiszta, és fellendülőben van.
A Júliatelepről nem tudok sokat, de ha rossz lenne, annak híre lenne, úgyhogy valószínűleg jó környék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!