Panellakás ajtajára nagyon gáz belépésjelzőt
felszerelni?
Belülről láncot szoktak tenni, ill. van, ahol az előszobába a mozgás-érzékelő lámpa van szerelve, persze az pl. éjszaka nem fog téged felébreszteni, ha valaki csendben jön be. Nem rossz ötlet.
2020. júl. 9. 08:31
2/11 A kérdező kommentje:
A lánccal az a gond, ha rázárni elfelejti, akkor a láncot is elfelejti beakasztani hazajövetel után.
A jelzővel csak attól tartok, nehogy zavarja a szomszédokat ahogy mi közlekedünk ki-be.
Felakaszthattok valami szélcsengőt az ajtóra vagy fölé. Az mégsem egy sziréna :) Vagy ki kell cserélni kívül gombosra a kilincset (bár olyankor meg kizárni szokták maguk:)).
2020. júl. 9. 08:43
4/11 A kérdező kommentje:
Ezt a szélcsengőt lehet kipróbálom, jó ötlet. Bár amiket néztem, nem csak riasztó hangot adnak ki, van többféle dallamra is lehetőség. A kívül gombos verzió nem jó, mert könnyen csapódik az ajtó. Pedig az lenne a legjobb, mindig is olyanban laktam. Találtam wifis jelzőt, ami a telefonon is jelez. Azt hiszem ez lesz a megoldás, ha a szélcsengő nem válik be. Az ajtónál meg be lehet állítani halkra, ami tényleg nem zavaró a szomszédoknak, de ha valaki benyit, mégis újra gondolja a dolgot. :D
Cseréld ki a külső kilincset gombra, így nem tudnak benyitni akkor sem ha nincs bezárva az ajtó.
2020. júl. 9. 09:37
Szerintem nem jó, mert nemcsak akkor jelez, ha váratlanul benyit valaki, hanem mindig, amikor ki és be jöttök. Ez baromi idegesítő. Főleg este. Amikor már csend, nyugalom van, totál behallatszik a szomszédokhoz. Ugyanez a szélcsengő. Azt meg még a szél is fújja.
Ha már úgyis szereltek valamit, akkor miért nem a kilincset cserélitek le??? Az egyszerűbb, mint beszerelni valamit még pluszban.
Vagy tanítsd meg a férjedet bezárni az ajtót. Elvégre nem kisgyerek.
2020. júl. 9. 09:53
7/11 A kérdező kommentje:
A kilincset nem mernénk kicserélni gombosra. Próbáltam direkt, és nagyon könnyen becsapódik az ajtó. Nem is kell neki nagy lendület.
Viszont erre az esti csendre nem is gondoltam... :(
Azért írtam a szélcsengőt, mert nálunk is az van. Csak azért raktam fel, mert a szomszéd járkálására mindig azt hittem, na most hozzánk jön valaki. A szél nálunk nem fúj az előszoba sarkában, olyan meg nagyon ritkán van (max. ilyen céges karácsony), hogy valamelyikünk úgy jön haza, hogy a többiek már alszanak, de erre eddig nem keltünk fel. Mondjuk nem hangosabb, mint a kulcscsörgés, szerintem ha porszívóznék vagy zuhanyoznék épp, már nem hallanám. Szerintem is a legbiztonságosabb egy kívül gombos kilincs lenne, esetleg szereljetek fel még egy becsapódásgátló rugót az ajtóra.
2020. júl. 9. 11:00
7: és miért baj, ha becsapódik? Ha kimentek, akkor úgyis van nálatok kulcs, nem?
2020. júl. 9. 11:37
10/11 A kérdező kommentje:
#9 ...jó esetben... :D
Még ez a becsapódásgátló jó ötlet. A szélcsengő nagyon halk ha valaki óvatosan nyitja, így nem nagy erővel ütődik meg.
További kérdések: