Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Miért van az ágynak lába?

Miért van az ágynak lába?

Figyelt kérdés
(nem találós kérdés)
2010. aug. 2. 14:54
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem tudom, a mi ágyainknak nincsen.
2010. aug. 2. 15:02
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

komoly válasz: hogy tudjon szellőzni és könnyebb takarítani alatta.

nem komoly válasz: hogy legyen mibe belerúgni a sötétben.

2010. aug. 2. 15:02
 3/9 anonim ***** válasza:
Lehet alá tenni görgős ágyneműtartót, amivel helyet lehet megspórolni. Lehet alá pakolni.
2010. aug. 2. 15:41
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Részben,hogy szellőzzön a rajta levő ágynemű,részben,.hogy alatta lehessen takarítani rendesen.

Még 50-60 évvel etelőtt is az ágyakban keresztben dszekalapok voltak,azon volt a szalmazsák,amin a lepedő és a többi ágynemű. Használat közben a szalma törött,és hullottak is darabjai az ágy alá. Ezt felkellett takarítani.

A másik ok,amiért magasnak kellett lennie: nem volt a házakban fürdőszoba és angol WC,csak az udvaron volt .

Éjjel,főleg télen nem mentek ki az udvarra,hanem az ágy alatt volt az éjjeli edény (bili),és abban végezték el a dolgukat.(Reggel természetesen kivitték és kimosták a bilit.)

2010. aug. 2. 15:43
 5/9 A kérdező kommentje:

Hát azért is kérdezem ezt mert szinte minden házban lábas ágy van.

Viszont én a fekvőmatrac híve vagyok, ami egy olyan 15 centi vastag szivacsmatrac.

A földre akarom tenni.

És azon gondolkozok, vajon mit nem tudok?

Felfázáshoz van köze esetleg? Köszi az eddig hozzászólásokat, várom a többit!!!

2010. aug. 2. 15:46
 6/9 anonim ***** válasza:

Mikor kismama voltam, kb 30 cm magas volt az ágyunk kihúzva alig tudtam róla felállni.

Mamáméknak sem túl magas francia ágyuk volt, és láttam, nekik is nehezükre esett felállni az ágyról.

Most elég magas francia ágyunk van, nagyon kényelmes róla felállni.

Angliába hallottam, hogy még az itthon magasnak számító ágynál is jóval magasabbak vannak.

Szóval valahol a kényelmet is szolgálja.

Elvégre egyszer mindenki megöregszik.....

2010. aug. 2. 15:55
 7/9 anonim ***** válasza:

Mikor kicsi voltam, kb 8 éves koromig egy 10 centi vastag rossz szivacson aludtunk anyummal, és semmi bajunk nem lett tőle, nem fáztunk fel (padlószőnyeg volt alatta, első emeleten lakunk)

19/L

2010. aug. 2. 15:56
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Az ágyak azért lettek LÁBBAL készítve, mert régen (többszáz évvel ezelőtt) a fűtetlen házakban így védekeztek a felfázás ellen, a magasabban levő ágy távolabb került a hideg földtől...

Azért is lett kitalálva a LÁB (magasítás) mert a földön futkározó bogarak, egerek, patkányok, csúszómászók a lábon ritkábban másztak fel (vagy védekezésül vizes edényekbe állították az ágy lábát)...

Néhány ezer évvel ezelőtt ez még mindennapi probléma volt! (Sok afrikai országban még ma is az.)

Amúgy az én lakásomban egyetlen ágynak sincs lába, mindenhol heverők, illetve franciaágy van, ami "telekárpitozott".

Tehát válogathatsz : vegyél heverőt vagy franciaágyat, ha neked a lábakon álló ágy nem tetszik! :-D

2010. aug. 2. 16:16
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
és persze, hogy könnyebb legyen felkelni róla:)
2010. aug. 2. 20:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!