Kihez kell fordulni koromzsák ajtó beépítéséhez?
Három emeletes társasházban lakunk a legfelső szinten, két régi FÉG típusú fali gázkazánunk van (egy átfolyós vízmelegítő, és egy a fűtéshez). A kéményseprő a legutóbbi ellenőrzés során hiányolta a koromzsák ajtó meglétét, a papírra amit adott az van írva, hogy "2/a koromzsák ajtó levakolva, kibontása szükséges." Nem rég költöztünk ide, ezért fogalmam sincs, hogy hol lehet ez az ajtó, vagy hogy egyáltalán létezik-e. Szén-monoxid érzékelőnk van, soha nem jelzett, és az adatokat kiolvasva nem is érzékelt szén-monoxidot (a kazán közvetlen közelében sem).
Tehát visszatérve az eredeti kérdésre, milyen szakembert hívjak ezzel a problémával? Egyáltalán valóban szükséges beépíteni (ha eddig nem volt belőle probléma)?
Nálam én csináltam meg, azóta volt számtalan kéményseprő ellenőrzés és mindig rendben találták.
A koromzsákajtót a kéményen keresd, a padozattól kb. 40cm-re, attól függően, hogy hol van a kémény alja.
Nem vagyok szakember, de mindenütt így láttam.
Koromzsákajtót készen kaphatsz, ha ügyes vagy te is be tudod tenni, de egykőműves, vagy barát, ismerős is beteheti, fél órás munka.
Szerintem VAN ott koromzsák ajtó...csak ahogy a jegyzőkönyv is írja,-le van vakolva. Egyes festőknek ez "mániája",hogy le gletteli...
Ha tudod,hol fut a kémény,Te magad is kopogtatással megtalálhatod,vagy egy~két sörért kőműves szaki megkeresi.
Ha megvan,hagyd úgy,-majd ha szükséges,ráérsz akkor kibontani,néhány perces munka.
Utána viszont bejavítás szükséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!