Mit tehetek, ha kb 3-4 kilometerre levo ipari parkbol folyamatos bugo hang szurodik be a lakasba?
1. Hangszigetelt nyílászárók.
2. Elköltözöl.
Hát, ha ez valóban ipari parkból jön, akkor ott szigorúak a lakókörnyezetet érintő zajvédelmi előírások (például nálunk véderdő van a park és a lakókörnyezet között). Ha valami nagyon halk búgást hallasz, az biztosan nem üti meg a határértéket, ergo lehet mellette egészségese élni (egy forgalmas út zaja ezerszer durvább). Lehet amúgy a tető is egy modern levegő/víz hőszivattyú hangja, az szopott nagyobb gondokat okozni, és a lakókat valóban őrületbe kergetni. Családi házban laksz, vagy moder társasház?
A megoldás, ha valódi a probléma: a kivitelezőnél jelezni a gondot társasház esetén, vagy a jegyzőnél birtokvédelmet kérni (ez esetben zajt fognak mérni környezetvédelmi szakmeberek).
Az tény, hogy én durván 5-6 kilométerre lakom a százhalombattai MOL-tól, és bizony hallani egyes üzemek zaját minden éjjel. Meg lehet szokni, igazából már fel sem tűnik.
Van véderdő, de ha párás az idő akkor meg főleg erősen és tisztán hallani ahogy megy az "olajfinomítás".
Ugyan ez igaz a vasútra is, ősszel esténként a párás időben teljesen hallani a vonat+sín hangját, pedig az is legalább 4 kilométerre van tőlem.
Gondolom a nedves levegő jobban vezeti a hangot.
A valaszt nrm tudom, de hasonlo a helyzet.
A sarkon van , 50m re egy könyvtár, annak a szellozoje borzalom mit produkal!
Lapos, bugo hang, még oke lenne..
De belejön egy sípolós, visítós éles magas hang...
A jegyző azt irta vissza, ez megfelel, nincs határértéken túl..
Mire gondolt?
Az alacsonyra?
Nem mérték be...
Az alacsony mely bugo talan meg oke.
Elintézte azzal a mondattal, "kerem a fentiek tudomasul vételét.".
Ellene fellebbezésnek helye nincs.".
Vegyem tudomásul, hogy a magas eles hang IS oké?
semmi vizsgálat.
Ez csak a könyvtár jogi apparátusa volt,
Nem mentem tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!