Még mennyi ideig lesznek benzines kerti gépek, és mikor lesz az hogy az összes elektromos lesz?
Sajnos nálunk is ugyan ez van. Szombat délután a heti 50 órád után kiülnél a kertbe egy sörrel a kezedben, aztán a szomszéd rákezd a benzines kaszával veretni, a saját hangodat nem hallod egy órán keresztül.
Persze, persze megértem, a térdig érő füvet más nem viszi, de akkor is nagyon zavaró.
Mellesleg ma már egy csomó helyen tiltja az önkormányzat a hétvégi zúgást, benzines fűnyírót, flexet, körfűrészt és társait, pont azért mert rettentő hangosak.
Közterület felügyelőnek lehet szólni.
Na de nézd a másik oldalát.
Én a múlt héten idén másodszorra vágtam le füvet, benzines fűkaszával, kb. 20 perc alatt. (Nagy teljesítményű kínai, nem valami drága 1 LE-s szegélynyíró.)
Aki odavan a szép gyepért, és kis nyüzüge elektromos fűnyíróval tolja, az 7-10 naponta zúgat kétszer annyi ideig, mint én egy-másfél havonta. Igaz, csendesebb, de azért én nem szívesen hallgatom.
Én ráadásul nem szoktam sz@r zenéket bömböltetni naphosszat, nem szoktam a baráti körrel óbégatni minden szombat éjszaka, nem flexelek állandóan az udvaron, csak évi kb. 1 alkalommal, meg egyáltalán, nagyon ritkán csapok zajt, az esetenként előforduló fűvágáson kívül. Ha minden szomszédom csak ennyit zajongana, mint én a fűkaszával, hálaadó misét mondatnék.
Fél életemben elektromos fűnyírót használtam. 1000 m2 füves terület.
Aztán vettem benzinest. 5,5LE (4000 W)
Hát ég és föld a különbség. Senki nem fogja visszaadni azt a temérdek időt, amit a villanyossal eltököltem.
Majd akkor veszek újra villanyost, ha árulják 4000 W-os motorral.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!