Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Igazságosnak találjátok a...

Nem dávid kérdése:

Igazságosnak találjátok a panelok fűtésrendszerét és fűtésdíjat?

Figyelt kérdés
Én átlagos panelba lakok sajnos nincsen nagyon fűtésmérő szerkezet vagyis melegvízmérő. Most felraktak a radiátorra egy mérőt de az se túl jó. De kezd elegem lenni mert télen nyáron havi 20ezer forintot fizetek vagyis átalányt és év végén ha az ember lobbizik visszaadnak egy kis pénzt de ez nagyon csekély. Én egész télen zárogattam a radiátort egy szobát fűtöttem. befizettem: 12szer 18ezret ami kb. 216ezer és ebből visszalobbiztam 30ezret mert megnézték a radiátoron lévő mérőt. De én nagyon sokallom. És beszéltem egy ismerőssel aki a cégnél van és elmondta hogy aki rendesen befizeti a számlát az fizeti be azt is amit más nem tud befizetni.(de ez nincs hivatalosan bejegyezve de szerintem is így van) Ezért ilyen drága a fűtés. Jó a gáz se olcsó de azt csak télen kell fizetni. Nektek nincs ilyen bajotok a panelba?
2010. júl. 31. 21:14
 1/5 anonim ***** válasza:
Te legalabb el tudod zarni. Nalunk a futes egyreszt semmit sem er, de legalabb draga, telen akar 40k-ra is rug, nyaron is 10-en sok... Raadasul nem lehet elzarni, allitani. A felszobaban tul meleg van, nyitnom kell az ablakot(de akkor meg tul hideg van...) a nagyszobaban meg meg lehet fagyni. Nevetseges:S
2010. júl. 31. 21:28
 2/5 anonim válasza:
Én itthon vagyok egész nap a lányommal gyeden. Tavaly költöztem panelba, itt is vannak ilyen felszerelt mérővackok a radiátorokon. Télen elzárni nem nagyon tudtam a radiátorokat, mivel ugye itthon vagyunk. De majd meg lehetett fagyni, 22 foknál többet nem mutatott a hőmérő, úgy, hogy 4esre voltak állitva a radiátorok, erre 40 meg 50 ezres főtésszámlák jöttek ki. Szerintem nagy csalás az egész!
2010. júl. 31. 21:51
 3/5 anonim ***** válasza:
Nálatok legalább meleg van, de nekünk gáz sincs bevezetve, csak egy vaskályha, fa másfél-két hónapra 28-30 ezer forint, ezért meleg két helység. Melegvíz, összkomfort csak álom, mert nincs rá pénz. Nekem egy paneles se sírjon, én két kisebb gyerekkel élek komfort nélkül a párommal.
2010. júl. 31. 23:00
 4/5 anonim ***** válasza:
De, nekünk is ez a gondunk. :-( Pedig direkt azért vettük meg ezt a lakást, mert ennek voltak mérőórái és elzárható a fűtés. Sokkal nagyobb megtakarítást vártam ettől.
2010. aug. 1. 08:53
 5/5 anonim ***** válasza:

Sokan elfelejtik, hogy

1: idén az átlagosnál sokkal hidegebb tél volt, ezért a fűtésszámla nagyobb.

2: idén az eddigieknél sokkal magasabb volt a gáz ára, ezért a fűtésszámla nagyobb.

3: fűtésmérővel igenis igazságosabb a költségek házon belüli elosztása, de nem csodaszer. Ha minden radiátort elzársz, akkor is lesz költséged, hiszen a szomszédok körbefűtenek. Ezt nem lehet ingyen elvárni.

Ezen kívül természetes, hogy a fizető ügyfelek fizetik ki a nemfizetők fogyasztását is. Ehhez nem kell bennfentesnek lenni, ez így van a biztosítónál, az ABC-ben, az adórendszerben stb. Mindenhol.

És a túlfizetés visszatérítéséért sem kell lobbizni, jár az mindenkinek, a mérőműszereket olvassák mindenhol. Még szép!

A panelban azért drága a (táv)fűtés, mert messziről, a föld alatt jön a meleg, és közben sokat hűl. Tehát jórészt az utcát fűti a távfűtőmű. Régen, amikor testvéri szeretetből kaptuk a gázt a szovjet barátainktól, ez nem volt probléma, ma már annál inkább.

2010. aug. 1. 10:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!