Az elfogyó víznyomás jelenségét hogyan lehetne kiküszöbölni a csaptelepen?
Sima tekerős kludi csaptelep. Egy ideje megfigyeltem (pontosabban eléggé idegesít), hogy a melegvizes szelep kinyitása után, ahogy melegszik a csaptelep, egyre fogy a nyomás. Kétszer-háromszor-négyszer is rá kell nyitni, hogy újra legyen elég víz.
Nyilván a tömítőgyűrű hőtágulása okozza, de azt nem értem, hogyhogy régebben nem volt ilyen gond. Általában pár évente cserélek komplett szelepet, mert nálunk nagyon kemény a víz. Az egyik csaptelep 3-4 éves, a másik kb 10. A jelenség mindegyiknél ugyanaz.
Ja, nem lehet azonnal a "jó" víznyomásra beállítani, mert akkor meg az első percekben túl sok víz jön. Lehet, hogy bugyutának tűnik a kérdés, és talán körülményesen írtam le, de biztosan más is találkozik ezzel a dologgal.
Ha kell, csaptelepet is cserélek, de még a helyi szakboltokban sem tudnak választ a kérdésemre, ezért várok tapasztalatokat másoktól. Köszi!
Vettem egy lengyel kerti csapot és pont ugyanezt csinálja csak hideg vízzel. Még nem szedtem szét, mert egyébként jól működik, szóval nem tudom mi okozza, de neked esetleg megoldás lehet a kerámiabetétes szelepek beszerelése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!