Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Panel előnyök hátrányok?

Panel előnyök hátrányok?

Figyelt kérdés
Ti szeretitek vagy utáljátok? Miért?
2020. jún. 1. 07:18
 1/6 anonim ***** válasza:
75%

Soha többet panel. Maximum annyi előnye van,hogy nincs kert,nem kell kinti teendőkkel foglalkozni ( fűnyíras,locsolás, kerítés/tető javítás,festések etc).

Cserébe nem kell hallgatni mindenkit és azt teszel amit akarsz. (Nyilván azért emberként kell viselkedni de pl.senkit nem fog zavarni,ha én este 11kor állok neki mosni vagy porszívózni ill.vasárnap már 5kor húst klopfolok).

2020. jún. 1. 07:48
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Szeretem mert minden a segg.mben van,mert mindig melegre jovunk haza,mert magasan lakunk es gyonyoru a kilatas.

Aztan nem szeretem mert a gyereknek jol jonne egy udvar,mert barmikor elaztathat a felso lako(mar megtortent 2x),mert szombat reggel a tucc-tucc zene uvolt valahol.

2020. jún. 1. 08:03
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Konkretan panelre gondolsz, vagy szimplan az emeletes tarsashazakra, beleertve mindent? Most panelben elek, de belvarosi polgari hazakban nottem fel, belsoudvarral, lassan pedig atkoltozunk egy ujepitesu lakohazba, mar csak konyhabutor kell. A panelt nem szeretem, “hatalmas” a lakas, de a kialakitasa miatt szukosnek hat minden, pici a furdoszoba, pici a konyha es sotet, utalok itt fozni, a folyoso hosszu, de szuk, igy azzal sem lehet mit kezdeni, a nappali nagy, de direkt nem butoroztam tul, hogy legalabb itt lehessen levegot kapni. A teljes felujitas maceras lenne, nekem egyszerubb volt inkabb uj lakast nezni, ami kisebb ugyan alapteruletre, de sokkal jobb az elosztas, tagasabbnak hat es vilagosabb sokkal. A legtobb panel amiben jartam, ehhez hasonlo, persze kepeken lattam nagyon szepen atalakitott lakasokat, es tudom, hogy sok helyen van ablak a konyhaban :D Plusz nekunk jutottak a csotanyokbol is, alapvetoen nincsenek a lakasban, de a hazban szinte minden honapban van irtas, ilyenkor megjelenik par napig nehany nalunk is. (A csotany megvan egy helyen altalaban, ahol kajat talal, de irtasnal felzavarjak oket es ilyenkor szetszaladnak mindenfele.) En meg irtozom toluk, hiaba csak abban a nehany napban latom oket, folyamatosan bennem van, ha kinyitom a konyhaszekrenyt, tuti ott lesz egy.

Szomszedokkal nalunk nincsen baj es eddig szinte sehol nem is volt, kivetel ezalol amikor alberletben eltem a belvarosban, es egy drogfuggo ismert zenesz volt az egyik szomszedunk, mint kiderult, szeretett beallva setalni es “koncertet” adni a folyoson, meg neha uvoltozve szaladgalni fel-le a lepcson :) Ezen kivul sehol nem tapasztaltam olyat, hogy gyakran uvoltetnek a zenet, hangosan veszekednenek, nem szaladgalnak kisgyerekek a fejunk felett, stb ilyen teren szerencses helyeken laktunk.

Es ahogy valaki irta, azt is szeretem, hogy minden kozel van, gyakorlatilag 3 perc setanyira van egy kozepes Spar, egy nagyobb Spar es egy nagy Lidl, egy BioHair, 3-as metro megalloja 8 perc seta, masik iranyba egy villamosmegallo 5 perc seta, ugyanigy fontosabb buszvonalak amik pont elvisznek arra, amerre jarni szoktunk.. Jelenleg ahol elunk, a kornyek ilyen szempontbol gyakorlatilag tokeletes, az ujepitesu is csak nehany utcaval van arrebb, ugyhogy a kornyeket nem csereljuk le, csak az epuletet.

Kertes hazra egyelore nem erzek eleg energiat magamban, majd ha esetleg lesz gyerek is, bar en is lakasban nottem fel a varos kozepen, es szerettem, szoval nem ragaszkodom a kerteshez abban az esetben sem. Ugyhogy elkepzelheto, hogy gyerek eseten szimplan nagyobb lakast keresunk, a parom vagya neha, hogy olyan szivesen kerteszkedne meg csinalna egyeb kerti munkakat, szoval ez meg kiderul :)

2020. jún. 1. 08:52
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Panelben lakom. Mindenki retteg a zajoktól, meg egymás szájában éléstől. Normális környék, normális lakóközösség. Az esetleges felújításokon kívül egyáltalán semmi zavaró nincs benne. Nem hallatszanak át a szomszédok. Rezsi minimális.

Csak ajtón belül kell törődni bármivel is, ház és környékének rendben tartásáról (anyagilag is ráfordított időben, munkában) gondoskodik a fenntartó.

Hátránya persze van, de messze nem az élhetetlen kategória.

Nincs nagy tér, saját kert stb. Persze zöldre néz az ablak, de az nem a sajátod. Viszont cserébe jó közlekedés, infrastruktúra. Minden egy köpésre elérhető stb stb.

Ja parkolás esetleg nehézkes és nincs garázs.

2020. jún. 1. 09:19
 5/6 anonim ***** válasza:
22%

Laktam panelban. De így egy tégla lakás után vissza gondolva rá, egy élhetetlen valami volt. Soha többet.

Egyébként meg lassan elérik a tervezett élettartamuk végét sok helyen, szóval még lehetnek itt problémák is. (Elég drága felújítások).

Nekem fele annyiért se kellene mint amennyiért árulják most őket, de ez az én véleményem.

2020. jún. 1. 10:15
 6/6 senior10 ***** válasza:

Nyilván vannak előnyei is:

Van közelben buszmegálló, tuti, hogy van a közelben legalább egy kisbolt vagy spar, penny, aldi kaliberű valami is akár. Jó eséllyel van a környéken egy posta egy orvosi rendelő.

Nem kell az ilyen ház körüli teendőkkel foglalkozni mint fűnyírás, locsolás, söprögetés vagy télen hólapátolás.

Hátrányok: (szerintem)

Túl sok ember lakik relatíve kis helyen, amely komoly konfliktusforrás lehet még egy egyébként normális jó lakóközösségben is, általában az ilyen városrészek elég forgalmas helyek a sok lakó és az áthaladó forgalom miatt, ezért napközben elég zajosak is.

Én csak egy rövid ideig laktam panelban igaz csak vendégként rokonoknál egy nyarat kb. elég jó volt a lakóközösség, csendes jófej szomszédok, buszmegáló konkrétan a lépcsőháztól kb 15 méterre volt, a lépcsőház mellett volt egy kisbolt a szomszéd lépcsőház aljában egy kis fodrászat olyan száz méterre volt egy pizzéria, mellette egy ruházati üzlet, a másik ugyanolyan kialakítású tömb aljában egy kis zöldséges és egy lottózó. A gyógyszertár és orvosi rendelő 300 m, általános iskola olyan 500 m, vele szemben egy középsuli. Ebből a szempontból imádtam, de én ettől függetlenül hosszútávon, véglegesen nem tudnék panelban lakni. Én kertes házban lakom és ilyenben is nőttem fel, nekem komolyan hiányozna már az ház körüli pepecselés :) De persze kinek mi.

2020. jún. 1. 12:07

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!