Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mi lehet ez a furcsa csipogó...

KmsRys kérdése:

Mi lehet ez a furcsa csipogó hang a falból?

Figyelt kérdés

Átmentem a másik szobába, hogy feltegyem töltőre a LED-es lámpámat, mert az én szobámban minden konnektor foglalt. Eközben egy furcsa hangra lettem figyelmes, aminek a pontos helyét sokáig tartott megtalálni, de aztán rájöttem, hogy az egyik falnak egy bizonyos pontjából jön. Ez ilyen csipogó, magas frekvenciás hang, néha hasonlít madárcsiripelésre, de nyilván nem az, és még annál is magasabb hang. Készítettem róla egy hangfelvételt, amit itt lehet meghallgatni: [link] (ha ráklikkelsz a linkre, akkor automatikusan letölti a hangfájlt)

Sajnos a felvételen nem hallatszik annyira jól (a valóságban hangosabb), valamint hallható egy statikus zaj a felvételen, de az azért van, mert kicsit erősítettem a hangerején.

Mi lehet ez a hang, ami a falból (ami ráadásul 60-70 centi vastag!!!) hallatszik? Hallott már valaki ilyet? Nem maga a hang bosszant, hanem ez a jelenség, ugyanis nem szeretném, ha bármi baj történne.

2020. máj. 26. 04:17
 1/8 anonim ***** válasza:
79%
Lehet egér.
2020. máj. 26. 06:58
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Vályog falban cserebogár szokott lenni, eltévedt szegény. Valahol majd kifúrja magát.
2020. máj. 26. 07:21
 3/8 anonim ***** válasza:
86%

100%, hogy valami állat.

Egér,- patkányfészek a legvalószínűbb, de tényleg lehet cserebogár, vagy nagyon merészen, denevér(?) is.

A fal másik oldalán mi van? Kert, utca, vagy egy másik szoba?

2020. máj. 26. 09:38
 4/8 anonim ***** válasza:
28%
Most kelnek a kis madarak.
2020. máj. 26. 11:00
 5/8 A kérdező kommentje:

3-as, én úgy tudom, hogy az egér meg a patkány elég félősek, és én jól megütögettem a falat, de nem hagyta abba.

A fal túloldalán az utca van, egészen pontosan egy nagy füves terület.

A cserebogár meg eléggé érdekesen hangzik, ugyanis én nem tudtam, hogy a bogaraknak van hangjuk. Bár cincért hallottam már "hümmögni".

Ugye a falat azért nem fogja átfúrni/elgyengíteni, és ezáltal dőlésveszélyessé tenni?

2020. máj. 26. 21:36
 6/8 anonim ***** válasza:
70%
Most kelnek a rozsdafarkúak, rigók, verebek. Ha a fal üres területre néz, akár gyurgyalag is belefészkelhetett a falba.
2020. máj. 27. 15:29
 7/8 anonim ***** válasza:
A fal másik oldalát megnézted már?
2020. máj. 27. 15:48
 8/8 A kérdező kommentje:

7-es, igen. A fal alja gyakorlatilag szét van barmolva :-/

Ezt úgy kell értelmezni, hogy majdnem az elejétől a végéig ki van vájva belőle. Nyilván kiásta valami állat. Most még jobban elkezdtem aggódni,hogy összedőlhet a házam... Ugyanis pont a fal alja van elvékonyítva, aminek az egész ház súlyát tartania kell. Most mit csináljak? Hogyan űzzem el véglegesen a házam közeléből ezeket az állatokat? Van valami cucc vagy szag, amit nem bírnak, és nem jönnek a közelbe?

2020. máj. 28. 05:33

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!