Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Továbbtanulás, építőipar,...

Továbbtanulás, építőipar, melyik legyen szakiskola?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

3 szakma ami érdekel, ezekre jelentkeznék, de nem tudom melyik legyen az első.

Ács,burkoló,kőműves.

2020. máj. 20. 17:07
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha dolgozni is akarsz benne, és nem csak "kitanulni" akkor talán a burkoló ami a leginkább elviselhető szakma (szerintem).

Az ács télen-nyáron kint van a tetőn, fizikailag nagyon megterhelő munka (5 évig csináltam). Nyáron a melegtől döglesz meg, télen meg a jeges lécen kell lavírozni.

Plusz szezonális munka, szóval ha éppen bejön egy olyan idő hogy 1-2 hónapig nem lehet a szabadban dolgozni télen, akkor az szívás.

Ugyan ez a kőműves is, az is szezonális.

Bár az utóbbi évek változó klímája miatt egyre inkább lehet egész évben dolgozni.

Mondjuk ha jól el tudsz helyezkedni, egy normális és korrekt céghez, akkor mind a három szakma jól fizető állást adhat.

Az ácsoknál, akiknél én dolgoztam ott most a szakemberek 400-450 körül keresnek. Kőműves ismerősöm is 400-at hazahoz, és ők ugye sima alkalmazottak.

Burkolónál annyi az előny, hogy nem vagy kitéve a klímának, fedett helyen vagy, viszont fizikailag a sok hajolgatás és térdelés elég hamar kinyírja az ízületeket.

2020. máj. 20. 18:09
 2/8 mindentudó99 ***** válasza:
Én is a burkolót választanàm. A legkevésbé szerszàm igényes is szerintem. Egyedül dolgozhatsz így nem osztozol a bevételen se.
2020. máj. 20. 18:20
 3/8 anonim ***** válasza:
Jó ácsra (meg bádogosra) mindig igény van. De tény, hogy ott vagy kitéve legjobban az időjárásnak. Jókezű burkolónak is mindig van munkája. Ebből a kettőből választanék.
2020. máj. 20. 18:26
 4/8 anonim ***** válasza:
Első részletesen összefoglalta. Talán annyival lehet kiegészíteni, hogy burkolóként talán könnyebb elindulni egyéni vállalkozással majd pár év tapasztalattal, viszonylag kevés szerszám kell, és könnyebben lehet kisebb munkákat találni, elkezdeni építeni az ügyfélkört és a referenciákat.
2020. máj. 20. 19:21
 5/8 anonim ***** válasza:

Ács vagyok, kotanúltam a japán tradícionális kötéseket, kocsibeállókat, szaletliket, pergolákat készítek csavar nelkül, csakis fa kötésekkel, nem vagyok kint egész evben a tetőn, gyakorlatilag az elmúlt 4 évben nem is jártam tetőn, mégis dugig vagyok munkával, főleg osztrákoknál gazdag környékeken nagy divatja van most ennek, jelenleg is be vagyok táblázva jövő februárig.

Nem lehet így altalánosítani, hogy az ács a tetőn van, a kőműves falat rak, a burkoló meg bent van... mindegyik rendkívül szerteágazó szakma lehet, azt válasszad, amelyiket úgy érzed, szívesen tudnád dzívvel lélekkel csinállni...

Van olyan ács, aki 130.000ft keres alkalmazottként, és van olyan acs, aki egyedül vállalkozóként milliókat...

2020. máj. 20. 21:33
 6/8 anonim ***** válasza:

#5 amit te írsz ács munkára, az már nagyon messze van a klasszikus ács szakmához képest. Amit te csinálsz az már inkább asztalos, mint ács.

Lakóháznál (szerkezetépítésnél) még mindig helyére kell termelni a 40-50 kilós szarufákat, fedésnél meg széthordani 6-8 tonna betoncserepet.

Abban igazat adok, hogy szerteágazó szakmák, de azért maradjunk az alap koncepciónál.

2020. máj. 20. 21:43
 7/8 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat
2020. máj. 21. 06:55
 8/8 anonim ***** válasza:
Bádogos ismerőseim konkrétan halálra keresik magukat és sztem barátságosabb szakma mint kifejezetten az àcs.
2020. jún. 2. 06:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!