Ebben ki az illetékes?
Van egy alkoholista szomszédunk. A felesége a vöröskeresztnél dolgozik, zsákszámra hordják haza a ruhákat tüzelni.
Kijelentette, ő nem fog fát venni, jól ég a rongy is...
Mi nem tudunk szellőztetni, teregetni az udvarra, még csak ki ülni se. Ma is pl 28fokot mutatott nálunk az udvaron a hőmérő, de ő dél óra füstöl, mert a lakásban fázik.
Iszonyat büdös, égett műanyag szag jön felénk napok óta, az udvarra ki menni se tudok az 1évesemmel. Sétálni meg nem akarok elmenni így karantén idején.
Próbáltunk már szólni nekik szépen, drasztikusan, mindenhogy. De sz@rnak rá...
Szerintetek kihez lehet fordulni ezzel?

Nálunk is ez volt, szóltunk az önkormányzatnak, abbahagyta, a rongyozást de bosszúból azóta is random időpontokban minden nap begyújt, valami kegyetlen büdös szénnel,valami marha büdösen égő fával,meg valami maggal talán napraforgóval,illetve fűnyiradékkal,addig csak télen azután nyáron is. Azzal meg az önkormányzat nem tud mi kezdeni. És ez megy már 4-éve.
Úgyhogy az én tapasztalataim alapján, amennyiben ez a dolog alapvetően csak fűtési szezonban történik akkor jobb lenyelni a békát, mint sem problémát okozni magadnak.Ha nyáron is csinálják, akkor érdemes szólni, bár sokra nem mész szerintem vele, bár kitudja lehet neked szerencséd lesz.

A kályha/kazán nem szemétégető!
Polgármesteri hivatal, katasztrófavédelem, környezetvédelmi hivatal...
Minden hol feljelentettem a kedves szomszédot.
Vasúti talpfa, műanyag, rongy, gumicsizma, cigány asszony, fűtött ez mindennel.
Minden kérés, fenyegetés, feljelentés, és bírság ellenére folytatta a mocsokkal való tüzelést.
Egy szép januári reggelen újfent beröffentett a kályhákba. Majd elindult a szokásos kocsmatúrára.
Ezt a jószokását kihasználva az egyik macskaléptü telekszomszéd létrán felszaladt a tetőre és egy-egy darab palát tett a kémények tetejére...
Mikor szentem lelkem hazatántorgott a közeli fekvehányóból, hát volt ám jajveszékelés! Dölt a füst a házból. A tűzoltók meg ahogy kell (valaki kihívta őket) ajtón, ablakon, tetőn, ahol csak lehetett zúdították be a vizet. Hát bement pár köbméter mire kiderült, hogy nem ég semmi...
Csak a kályhák pöffentették teli a házat.
Hát ez kellett hozzá, hogy a mi Lajosunk megtanulja mi való egy cserépkályhába és mi nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!