Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ósdi zár feltörése?

Ósdi zár feltörése?

Figyelt kérdés

[link]

egy ilyen jellegű kulcs-csal nyitható zárról lenne szó, a lakáson belűl. úgy kellene feltörnöm, hogy utána nyomtalanúl visszazárhassam. Nyugi, nem vagyok betörő.

A értelmes válaszokat előre is köszönöm.

2020. ápr. 19. 15:01
 1/7 anonim ***** válasza:

"Nyugi, nem vagyok betörő"

Attól még, hogy ezt odaírtad, simán lehetsz.

Ha teljesen legális az ügyködésed, miért kell nyomtalanul visszazárnod?

Hívj egy lakatost, majd az megoldja neked!

2020. ápr. 19. 15:26
 2/7 anonim ***** válasza:
93%
Sperhakni.
2020. ápr. 19. 15:31
 3/7 A kérdező kommentje:
Egy betörő nem írna ki egy ilyen kérdést, mert fél a lebukástól
2020. ápr. 19. 15:54
 4/7 anonim ***** válasza:
76%

A legjobb barátod mindig segít: Samu, a nagykalapács. Sajnos, a hatás meglehetősen drámai és a folyamat irreverzibilis, de működik.

Ha te nem vagy betörő, akkor viszont ez nem is számít.

2020. ápr. 19. 16:08
 5/7 anonim ***** válasza:
51%

Úgy jutsz be, ahogyan a 2. válaszoló írta. A sperhaknit magyarul tolvajkulcsnak hívják. Magad is készíthetsz (műszaki vagyok, de nem betörő, haha!).

Módok:

1). Egy vastagabb (4-5 mm) szeg végét kb. 1 cm hosszan behajlítod 90 fokkal ("L" alakra). Ezt az 1 centis behajlított részt laposra kalapálod. Kész a tolvajkulcs. Ha valami miatt (lásd a 2. pontot lejjebb) nem tudod bedugni, akkor reszeld le, vagy lapítsd el ott, ahol akadályoz.

2). Ha a zár nyílása olyan, mint az általad megadott linken, azaz a kulcs szárnyán horony van, akkor az 1. pontban leírt "kulcson" is reszelsz egy hornyot.

3). Ha a zár lyuka cikk-cakkban van kiképezve, akkor igyekezni kell ilyen alakot kireszelni.

4). Zár szaküzletben pár forintért lehet kapni ún. nyers kulcsot. Ennek a szárnyát reszeld megfelelő alakúra.

Ugyanezzel a tolvajkulccsal, vagy a 4.pontban említett kulccsal vissza is tudod zárni.

Mivel ezeket a zárakat tényleg semmiség kinyitni, azt ajánlom, hogy cserélj az ajtóban zárat, megfelelő kulcsokkal.

2020. ápr. 19. 16:24
 6/7 anonim ***** válasza:

Az 1. pontot nem tökéletesen írtam le. Annak a szegnek - természetesen -a másik végét is be kell hajlítani, hogy a tenyered tudjon mire belekapaszkodni a szeg elfordításakor (azaz a nyitáskor-záráskor).

Én mindezt egy ócska, de kemény csavarhúzóval oldottam meg szeg helyett.

Aki fentebb lepontozott, nem ért a dolgokhoz. Kíváncsi vagyok, mivel nem ért egyet.

Kérdezőnek üzenem, hogy nyugodtan próbálja meg a szeges, a csavarhúzós, vagy a nyerskulcsos variációt. Biztos a siker.

2020. ápr. 19. 18:49
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi!
2020. máj. 5. 09:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!