Ósdi zár feltörése?
egy ilyen jellegű kulcs-csal nyitható zárról lenne szó, a lakáson belűl. úgy kellene feltörnöm, hogy utána nyomtalanúl visszazárhassam. Nyugi, nem vagyok betörő.
A értelmes válaszokat előre is köszönöm.
"Nyugi, nem vagyok betörő"
Attól még, hogy ezt odaírtad, simán lehetsz.
Ha teljesen legális az ügyködésed, miért kell nyomtalanul visszazárnod?
Hívj egy lakatost, majd az megoldja neked!
A legjobb barátod mindig segít: Samu, a nagykalapács. Sajnos, a hatás meglehetősen drámai és a folyamat irreverzibilis, de működik.
Ha te nem vagy betörő, akkor viszont ez nem is számít.
Úgy jutsz be, ahogyan a 2. válaszoló írta. A sperhaknit magyarul tolvajkulcsnak hívják. Magad is készíthetsz (műszaki vagyok, de nem betörő, haha!).
Módok:
1). Egy vastagabb (4-5 mm) szeg végét kb. 1 cm hosszan behajlítod 90 fokkal ("L" alakra). Ezt az 1 centis behajlított részt laposra kalapálod. Kész a tolvajkulcs. Ha valami miatt (lásd a 2. pontot lejjebb) nem tudod bedugni, akkor reszeld le, vagy lapítsd el ott, ahol akadályoz.
2). Ha a zár nyílása olyan, mint az általad megadott linken, azaz a kulcs szárnyán horony van, akkor az 1. pontban leírt "kulcson" is reszelsz egy hornyot.
3). Ha a zár lyuka cikk-cakkban van kiképezve, akkor igyekezni kell ilyen alakot kireszelni.
4). Zár szaküzletben pár forintért lehet kapni ún. nyers kulcsot. Ennek a szárnyát reszeld megfelelő alakúra.
Ugyanezzel a tolvajkulccsal, vagy a 4.pontban említett kulccsal vissza is tudod zárni.
Mivel ezeket a zárakat tényleg semmiség kinyitni, azt ajánlom, hogy cserélj az ajtóban zárat, megfelelő kulcsokkal.
Az 1. pontot nem tökéletesen írtam le. Annak a szegnek - természetesen -a másik végét is be kell hajlítani, hogy a tenyered tudjon mire belekapaszkodni a szeg elfordításakor (azaz a nyitáskor-záráskor).
Én mindezt egy ócska, de kemény csavarhúzóval oldottam meg szeg helyett.
Aki fentebb lepontozott, nem ért a dolgokhoz. Kíváncsi vagyok, mivel nem ért egyet.
Kérdezőnek üzenem, hogy nyugodtan próbálja meg a szeges, a csavarhúzós, vagy a nyerskulcsos variációt. Biztos a siker.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!