Milyen az élet most Ózdon?

Nem annyira rossz, mint a híre.
Én a környéken lakom és oda jàrtam középiskolába is,dolgoztam is ott és nem ért Sosem atrocitás,vannak jo részei és rosszabbak ,de ez ugyanúgy van minden városnál.
Szenna pl jó, Sajovarkony Tábla nem ....
Pont olyan mint máshol. Nem olyan rossz, mint a híre.
Vannak jó környékek, rossz környékek, Budapesten például a hajléktalanok szólítottak le mindig, itt nem szól hozzám senki idegen az úton, ami örömteli nekem.
Mivel minden érdekel, írok akkor. Én ugyan picit idősebb vagyok, fiatalok nevében nem beszélhetek, csak személyes tapasztalatokat tudok megosztani.
Nekem inkább az a baj, ha szeretnék venni valamit, ami nem élelmiszer, általában, el kell mennem Egerbe vagy Miskolcra, ruházatra gondolok, nagyobb háztartási cikkek vagy ilyesmi.
Ha szeretnék orvoshoz menni, szintén el kell mennem Miskolcra, magánhoz, mivel nem kapok időpontot időben és olyan bunkó orvosokkal találkoztam már, hogy fizikai fájdalom volt, nem kiosztani, nekem is van doktorim csak másból, mégsem vagyok bunkó... például nem rég dr. Gorzó Istvánról terjedt a hír, hogy emberileg alkalmatlan, teljesen igaz. Ő utána én nem is akartam más orvoshoz menni itt, inkább elmegyek és fizetek.
Fogorvos szintén gázos kérdés az egészségügyi szolgáltatások terén, én a körzetihez nem járok, mivel a külföldi hölgy, nem tudom a nevét pontosan, minősíthetetlen. Szintén más városba megyek el, magánhoz. Erősen ajánlom másnak is, ha hozzá kerülne. Hiszen fogorvost nem lehet választani, mint háziorvost.
Munkalehetőség kevesebb van, főleg ha egyetemet végeztél sok esetben van az, ha maradni akarna sok fiatal nem tudna, mivel nincs, aki felvegye őket. Persze nem minden végzettségnél van ez így, de azért csak ismerődök körében tudok 5-6 esetről legalább.
Szintén, ha a barátaimmal szeretnék beülni valahová beszélgetni, konkrétan nem tudok hova menni, 1 igényes kávézó van, ami mondjuk legalább jó és kedvesek (Jam).
Viszont egyszer akartam máshova beülni meginni valamit a fiúkkal, beszélgetni, az aCapella volt az, kikértük majd visszakérdezett lenézően a pincér fiú, hogy "csak ennyi?", majd amikor fizettem azt, hogy "mást nem akarnak rendelni, valamit?", majd sorolta. Nos azóta oda nem járok, mivel el tudom dönteni, hogy mit szeretnék fogyasztani, elég idős vagyok ehhez. Illetve nem tudom miért gondolta, hogy ha alkoholosat veszek, akkor palacsintát meg ilyeneket kell ajánlania estefele. Ez érdekes, mivel Miskolcon, Egerben bárhová beülök, nem kérdeznek rá, furcsálltam, hiszen még koktéljaik is vannak, így feltételeztem, hogy ott simán lehet beülni és meginni valamit, tévedtem.
Másik a közlekedés, ingyen lehet parkolni mindenhol, ez kifejezetten jó, ha kocsival jársz tökéletes. Busszal nem érdemes, fiatalabb koromban jártam vele, de nekem nem kényelmes, ha 1-2 óránként megy a busz és ha netán lekésem, ráfáztam, tehát nem olyan, mint Pesten, amikor 2 percenként jött és mehettem bármikor, szóval ha valaki itt él, kocsi, mindenképp.
Sportolási lehetőségek vannak, nem olyan jók, mint nagyobb városokban, de vannak. Mondok egy példát, nincs olyan konditerem, amely úgy lenne felszerelve, hogy minden gép lenne, ami nekem kellene, pedig nincsenek nagy igényeim, csak az alap gépeket használom. A BFC egész jó, onnan csak 2-3 gép hiányzik, de nekik még úgy is 5 csillagot adnék, máshova én nem mennék, szimpatikusak, kedvesek, nincs tömeg, szinte tökéletes.
A lakosság, lehet furcsa lesz, rendes. Más városokban is éltem már, voltam egészen sok helyen, de még mindig azt mondom, hogy az ózdi emberek korrektek teljesen. Itt nem kezdenek el lökdösni a sorban állás közben, mint Budapesten például, ha bevásárolok, de ha meg is löknek, elnézést kérnek. Ez az én szememben nagyon pozitív.
Az iskolákkal nem vagyok kibékülve viszont, ami itt jó iskolának számít, az más helyen gyengének minősül, ezzel akkor szembesültem, amikor bekerültem más városban más közegbe. Azóta ez nyilván változhatott. Én úgy gondolom, de ez csak az én véleményem, hogy az ózdi gyerekeknek nincsenek olyan jó lehetőségeik, mint a nagyobb városban élő gyerekeknek, például nyelvtanulás terén sem, ha nem csak angolt vagy németet szeretnének tanulni. Szerintem ha lenne gyerekem, nem maradnék itt. Például az eset a közelmúltban jutott tudomásomra, sok barátomnak van gyermeke. Ahol már a közgazdasági középiskolában, amit a legjobbnak mondanak, a viszonylag fiatal férfi testneveléstanár (volt egy idősebb is meg egy hölgy is, nem róluk van szó, mondjuk a hölgyről is panaszkodtak már) alázza a gyerekeket és sértegeti, az szerintem nyomot hagy a gyerekben egy életre, amikor ezt láttam én megfogadtam, oda soha nem íratnám a gyerekem. Persze más tárgyak oktatásában jók, sőt pont aki ezt megtapasztalta mesélte nekem, hogy a legtöbb tanár ott támogató és jó, de mégis tönkretesz mindent egy ember. Ugye minden nap kell testnevelésre mennie, így minden nap, "kellemetlen". Azzal tisztában vagyok, hogy más iskolákban is előfordulhat ilyen, de én először találkoztam ilyen helyzettel, hogy egy tanár ennyire tönkretenné lelkileg a diákot/diákokat.
A többi iskoláról sajnos nem tudok véleményt mondani, én már régen jártam oda és még csak nem is ismerek senkit, akinek odajárna a gyermeke, pedig szerintem ez nagyon fontos kérdés.
A bűnözést a végére hagytam. Mindenhol van bűnözés, itt is, nem rosszabb és nem is jobb a helyzet, mint máshol, indokolatlannak tartom azt a sok lejáratást, mert már az megy a médiában, hogy bármi rossz van, Ózdot hozzák fel példának, vannak sokkal rosszabb helyek is. Ezt szintén úgy mondom, hogy éltem több helyen is.
Viszont azt hozzá kell tennem, hogy a kifejezetten társasági, eljárós embereknek Ózd nem kedvező, de ezzel más kisebb városok is így vannak, tehát ismétlem, nem rosszabb, nem jobb.
Igaz én már 50 felett járok, de nekem nem rosszabb és nem is jobb, mint más városok, más, az biztos, minden város más. Persze megértem a fiatalabbakat is, ha el akarnak menni, néha én is eljátszom a gondolattal, hogy visszaköltözöm Budapestre, de leginkább azért, mert egyre kevesebb barátom marad itt. Bocsásd meg a hosszúságot kérlek, unatkoztam a karanténban! :)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!