Németországban élek 1éve és nem találom a helyem, meg
honvágyam van. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
Lassan 1 éve költöztünk ide.Otthon nagyon sok hobbim volt,amiket imádtam.(néptánc,szavalás)Nagyon sok barátom volt,imádtam őket.Az iskolában mindig jól teljesítettem,mert maximalista vagyok.Nagyon sok emlék köt az otthonomhoz.Miután kijöttünk,úgy érzem nem találom a helyem.Van egy-két barátnőm ,viszont igazából egyáltalán nem azért barátkozom velük,mert szeretem őket.Azért barátkozom velük ,mert ha senkivel sem beszélnék,akkor az nagyon rossz lenne.Az otthoni barátaimhoz egyáltalán nem hasonlíthatóak ezek a németek.Nagyon gyerekesek,egyáltalán nem viccesek és jófejek.Nem találom velük a közös hangot.Ők viszont úgy érzik én vqgyok a legjobb barátnőjük,mert jófej vagyok és kedves(elmondásuk szerint).Én nem így gondolom,dehát mindegy.A szüleim és a testvéreméknek sincsenek "barátaik",avagy ismerőseik itt.Csakis magyarok,akikkel megismerkedtünk,mert a boltban meghallottuk ,hogy mqgyarul beszélnek.Úgy érzem ők sem vallják be nekem ,hogy visszavágynak.
Úgy gondolom, még kiskorú vagy, haza tehát nem jöhetsz. Esetleg majd egyetemre. Addig ki kell bírni valahogy.
2020. ápr. 14. 16:38
2/4 anonim válasza:
Elöször is egy év alatt nem igazán tudsz beilleszkedni, föleg, ha ott is magyarokkal vagytok együtt.
Ideje lenne tényleg németekkel lenni, velük beszélgetni meg megismerni öket, akkor rájössz, hogy nem ök a gyerekesek.
2020. ápr. 14. 17:13
3/4 anonim válasza:
Probaljatok meg kevesbe zarkozottnak lenni. Mashogy nem fog menni.
2020. ápr. 14. 17:42
4/4 anonim válasza:
Szia! En mar lassan 4 eve lakom Nemetorszagban(szinten a szuleimmel koltoztem ki) es oszinten az elso ket ev nekem is borzaszto volt.Hugomnak ugy szinten. Elotte tanultunk nemetet ,de mikor beraktak minket ket kulon suliba (szoval meg csak egymasra sem támaszkodhattunk) olyan erzesem volt mintha egybol a melyvizbe dobtak volna minket. Alig értettem meg amikor hozzám szóltak, a nemetek az elejen kedvesek voltak de egyre kevesbe volt kedvuk az ertetlenkedo fejemhez, szoval eleg maganyos voltam. De mindig sikerult olyan "baratokat" talalni(mint ahogy te is írtad) akikkel at lehetett veszelni ezt az idoszakot. Azóta 2x valtottam sulit (1x mert tul nehez volt a suli (magyarban jo volt a bizonyitvanyom ezert Realschuleba raktak, ami mostmar menne de anno nagyon nem adta) 1x meg azert mert ballagtam.) Es mostmar ugy erzem megtaláltam a helyem, a húgom szinten ,emelett rengeteg baratot es meg egy párt is talalt maganak, annak ellenere hogy az elso ket évben oriasi honvagya volt. Most en vagyok az akinek honvagya van,de meg be szeretném fejezni a gimnaziumot(3 ev) aztan mennek haza magyarba. A gimi megint uj osztalyt es uj embereket jelent, be kell illeszkedni, de csak es kizarolag pozitivan allok hozza. Neked is igy kellene tenned. Hidd el ennel sokkal jobb is lesz , de ez csak toled függ, és hogy mennyire látod meg a kinti dolgokban a pozitivitast. Lehet ha továbbtanulsz , vagy szakmat tanulsz talalkozol olyan emberekkel akik felernek vagy még jobbak is mint a magyarorszagi barataid. Tapasztalataim alapjan az otthoniakkal 1-2 even belul megromlik a kapcsolat mert ok is megismernek uj embereket ,szoval ne zarkozz el a valtozatossag elol:) . Hidd el en sem vagyok egy extrovertált ember , de mindig megtalalom a társaságomat :D szerintem neked is menni fog , kitartást. 18/l
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!