Klíma vagy vegyestüzelésű kazán?
Figyelt kérdés
Villany kazánnal fűtök, egy vagyonba kerül úgy is, hogy a ház azért ha nem is tökéletesen, de szigetel, 20 éves ház. Klímával érdemes lehet egy régebbi házat fűteni? Most is van egy, igazából én elégedett vagyok vele, de nem tudom a ház többi részébe mennyire lenne célszerű telepíteni. A másik opció a fatüzelés lenne, kazánnal. A harmadik a szigetelés lenne, de a megtérülési idő hatalmas, tekintve, hogy nincsenek gyalázatos állapotok, minden további nélkül fel fűthető a ház 23 fokra, nagy hidegben is.2020. márc. 8. 16:39
1/8 A kérdező kommentje:
Ja igen. Sajnos nincs földgáz errefelé.
2020. márc. 8. 16:42
2/8 mindentudó99 válasza:
A gáz nem opció? A fa is iszonyat drága már . 4-5000 mázsája tüzépről. Fűrészelgetni hasogatni meg már belefárad az ember. Idősebb korban meg nem is bírja ha esetleg erdőről vennéd kicsit olcsóbban. Szén is drága. Klíma meg van akinél bevállt van akinél nem. Minden helységbe kell szinte. Annyiból már kijön egy jó gázfűtés rendszer is.
4/8 A kérdező kommentje:
Nincs gáz az egész faluban sajnos.
2020. márc. 8. 16:46
5/8 anonim válasza:
Ha hőszivattyús a villanykazán és H tarifán megy, akkor a klíma se lesz jobb, hacsak nem azért, mert hűt is. Ha nem hőszivattyús, arra kell cserélni, illetve ha nem H tarifás villanyra van kötve, ki kell építtetni. Ezzel a negyedébe fog kerülni a fűtés. A H tarifára a klíma is ráköthető, így ha kiegészítő fűtésre használod, olcsóbb lesz az is, a hűtés pedig normál tarifán üzemel továbbra is.
7/8 A kérdező kommentje:
Egyszerű cirkós villanykazán, radiátorokkal. Semmi hőszivattyú.
2020. márc. 8. 16:49
8/8 Bobed válasza:
Én is ugyanilyen helyzetben vagyok, gáz nincs,csak én a vegyes tüzelésű mellé keresnék kényelmesebb alternatívát.
Szeretném megkérdezni,hogy elektromos kazánnal kb mennyibe kerül a fűtés és mekkora a ház?
Esetleg puffer tartály +vezérelt árammal működő kazán?
Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!