Üdülési csekkért ágyamba matracot tudok venni? Ha igen hol? Mennyiért?
Nem!
Az Üdülési csekk felhasználási lehetőségei:
* Szállás és a hozzájuk kapcsolódó egyéb szolgáltatások:
már egy éjszakai szállás után is igénybe vehetők az elfogadóhely szolgáltatásai (gyógykezelés, kulturális programok, sport stb.)
* Személygépkocsi-üzemanyag vásárlás:
a MOL Rt. töltőállomásain az "üzemanyagra is felhasználható" üdülési csekk feliratozással lehetséges a tankolás
* Utazási szolgáltatások:
Magyarország legkedveltebb helyeire az M.N.Ü.A-val szerződésben lévő utazási irodák által. Jelenleg több mint 300 ilyen utazási iroda létezik.
* Autóbusz
A szerződésben lévő volán társaságoknál, úgy elővételben, mint a menetrendszerinti távolsági és helyközi járatok buszvezetőinél. (A Volánbusz Rt. járataira 2004. április 1-től, a Bakony Volán Rt., a Bács Volán Rt., a Gemenc Volán Rt., a Hajdú Volán Rt., a Mátra Volán Rt., a Nógrád Volán Rt., a Somló Volán Rt., a Vértes Volán Rt., a Zala Volán Rt. járataira pedig 2004. június 1-től válthatók menetjegyek üdülési csekkel.)
* Vonat
Vasútállomás jegypénztáránál valamint menetjegyirodákban is beváltható az üdülési csekk a MÁV által üzemeltetett vonatokra.
* Hajó
A Balaton Hajózási Rt. hajózási szolgáltatásai megvásárolhatók szintén üdülési csekk formájában.
* Fesztiválok, belépőjegyek
Az M.N.Ü.A-val szerződésben lévő szervezetek által rendezett fesztiválok, rendezvények belépőjegyeinek megvásárlására.
* Balatoni területi horgászengedélyek
Az engedélyek a BH Rt. által kijelölt helyeken vásárolhatók meg az Üdülési csekk által. További információ a www.balatonihalaszat.hu weblapon érhető el.
* Fürdőgyógyászat
Üdülési csekkek beválthatók azokon a helyeken, ahol az Országos Egészségpénztárral a szerződéses viszonyban lévő gyógyfürdők az alábbi szolgáltatások önrészét képezi: termál gyógymedence, medencefürdő, hévizi tófürdő, iszappakolás, iszapfürdő, súlyfürdő, orvosi gyógymasszázs, csoportos gyógytorna stb.
* Fővárosi Állat- és Növénykert
Budapest, Állatkerti Krt. 6-12.
* Étkezés
A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítványal, illetve ennek háttérintézményével szerződésben lévő szállásszolgáltatónál használható fel. Fontos tudnivaló, hogy a szállás igénybevétele nélkül csak étkezés esetén is felhasználható az üdülési csekk.
Az Üdülési csekk bővebb információi a Nemzeti Üdülési Szolgálat honlapján érhetők el. www.udulesicsekk.hu
Üzemanyagot hol lehet venni raja? Én még ilyet nem láttam. Sőt régebben valaki fel is tette ezt a kérdést és egyértelműen az a válasz jött, hogy nem lehet rajta venni.
Az üdülési csekk adás-vétele nem illegális egyébként? Meg ugye az névre szól. Beváltásnál általában szokták kérni hogy írjam rá a címem és írjam alá. Nem gáz, hogy más aláírás lesz rajta mint amilyen név rá van nyomtatva?
Elvileg ez a hivatalos honlap: [link]
Itt sem látom, hogy üzemanyag fel lenne sorolva.
De, illegális az ilyen beváltás.
Amikor eladod aláírod az összes csekket, így senkinek sem fog feltűnni hogy milyen aláírás van rajta.
Igazából nem az eladót fogják keresni hanem azt aki beválltja.de szerintem még egyetlen egy embert sem vettek ezért elő.
Sőt, rákerestem ezt találtam róla:
"2010-ben sem lehet benzinre, benzinkúton tankolásra felhasználni az üdülési csekket, a tankolás idén sem került vissza a csekkel kiegyenlíthető szolgáltatások körébe. A fenti - 1-2 évig tartó - lehetőség miatt kerülhetett tévesen a köztudatba, hogy a csekk felhasználható tankolásra is, amelyhez hozzájárul az üdülési csekk töretlen népszerűsége és a növekvő benzinárak is."
És hogy a kérdésre is válaszoljak és még matracot sem láttam, hogy lehetne rajta venni.
De ha illegális, nem is értem, hogy lehet ilyet neten, újságokban hirdetni.
Én egyszer próbáltam neten, ingyenes apróhirdetési oldalon eladni kb 20 évről megmaradt, annak idején hivatalosan vásárolt, pár liter, tehát nem is kereskedelmi mennyiségű fűtőolajat. Gondoltam hátha van még valakinek olajkályhája. Én ugyanis nem tudom mire felhasználni.
Erre sorba kaptam a felháborodott hangnemű e-mailaket, hogy mit képzelek magamról, azonnal töröljem a hirdetésemet, ha nem akarom, hogy feljelentsenek és börtönbe kerüljek adócsalásért. Én meg csak pislogtam, hogy mi van... Eladni tilos, kiönteni tilos, felhasználni nem tudom mire. Tárolom.
Akkor a több tízezer, vagy százezer Ft-nyi nagyságrendű üdülési csekket meg vígan lehet adni, venni??? Furcsa.
ne légy naiv. mindent el lehet adni és mindent meg lehet venni.Amint odaadod a tömböt nem lehet bizonyítani, hogy igénybe vetted e a szolgáltatást vagy nem.
Általában a beváltóhely veszi meg ezzel realizál azonnal 10-20 % hasznot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!