Villanykapcsolóból lehet-e konnektort csinálni, vagy meghagyni és mellé tenni?
Igen, ugy ertettem, hogy a villanykapcsolo helyett... 😁
Le se esett mikor irtam...😁
Egyebkent koszonom.
Ha falikapcsoló helyett konnektort teszel, az nem fog működni.
A kapcsoló az ármkör egyik (jó esetben a fázist) szálát szakítja meg, a konnektorhoz a fázis és nulla is kell, plusz a védelem.
Koszi, a reszletes valaszt, de en ehhez hulye vagyok...
Van egy fal resz, ahol nincs konnektor, de meg a kornyeken se, es mindenkepp jo lenne egyet tetetni. Van ott egy villanykapcsolo, udvari villanyhoz, amirol le tudnek mondani.
Lehet vele barmit csinalni, hogy konnektorra alakithato legyen? Vagy a kornyeken valahol?
Gipszkarton a burkolas, eseteleg hogy lehetne oda egy konnektort "varazsolni"? Kb 2 meterre van egy, de ajto van kozte.
Marmint gondolom, hogy egy sima csere nem eleg, de egy villanyszerelo tud ott olyan atalakitast/okat csinalni, hogy konnektor legyen belole, vagy meghagyni a kapcsolot es melle egy konnektort tenni?
Ugy hogy nem kell szetbontani az egesz hazat?
Nemrég hasonlo priblémám volt. Lakasban volt egy kis kamra, villanykapcsolo volt, konnektor nem. A hűtőt akartam berakni oda. Beszéltem egy villanyszerelő ismerősömmel, azt mondta h abból lehet oda húzni egy falon kívüli konnektort. Viszont csak akkor lesz áram a konnektorban, ha fel van kapcsolva a kapcsoló. Erre ajánlotta h egy egyszerű mozgasérzékelőt kell odarakni, igy a kapcsolo mindig fel lesz kapcsolva, de tenylegesen csak akkor vilagit, ha bemegyek.
Vagy nem rakok a lampaba izzót, es igy is fel lehet kapcsolva folyton, folyasztani nem fog.
Végül egyéb okok miatt nem valósult meg nekem, nem a kivitelezés miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!