Elöltöltős vagy felültöltős mosógépet vegyek?
Derékfájós emberként állítom, hogy jó ötlet volt áttérni elöltöltősre. Egy mizzdulattal berakom a szennyest és egyel ki is szedem.
A felültöltös kis nyílásába hányszor kell belenyúlni mire megtöltöm? ...és hányszor, mire az utolsó zoknit is kiszedem?
Mi egy felültöltős Whirlpool-lal kezdtük. Élt 5 évet... Többet láttam a szerelőt mint az embert. Nem igen lesz mégegyszer ez a "márka"...
Utána elöltöltős Beko kb.11 évig. Ez elrohadt, és folyatni kezdett.
Egy Fagor követte. 13 év után igen hangos lett és csupa rozsda. Mai napig megy. A férjem és a fiúk munkásruháit (autószerelők) mossa a pincében.
Most 4. éves az új Beko. Szerelőt egyik sem látott.
Erre a nagymamám is panaszkodik, hogy a felültöltősből ezerszer rosszabb kihalászni a ruhákat, ha marad az alján pár zokni. Nem kellemes neki lábujjhegyen állva hajolgatva nyújtózkodni lefele.
Az elöltöltőst az esetek 98%-ában simán üríti, ha nagyon hátfájós napja van, akkor odarak elé egy kisszéket, és azon ülve csinálja. :)
# 7
A hely megléte valóban nem elhanyagolható szempont, de a hajlongás szerintem semmivel sem több, mint ahogy naponta X-szer leülsz a wc-re. :) Akinek tényleg problémás, simán oda lehet tenni egy kis széket/sámlit a ki-bepakoláshoz.
Részemről (derékfájósan) még mindig az előltöltősre megy a szavazat. :)
# 10
Az előltöltőst miért ne lehetne kinyitni...??? A vízszint legfeljebb a gyapjúmosásnál éri el az ablaknyílást.
Az én gépemen van is pillanat-leállító gomb, bármikor leállítom, és beteszem a kifelejtett darabokat.
Ha van hely az elöltöltősnek, akkor mindenképpen az. Egy panel fürdőben nekem annyira nem volt kényelmes, ott lehet jobb a felültöltős. Semmi egyéb esetben nem választanám.
Szerintem a legnagyobb előnye az elöltöltősnek, hogy lehet fölé pakolni. Nálunk szekrény van fölötte. Kényelmes benne tárolni a mosószert, öblítőt, minden vackot.
Nekem is egy Whirlpool van 3. éve, mégcsak nem is drágább típus, de sosem látott még szerelőt (le is kopogom).
legelső SIEMENS-es vagyok :)
Semmi hátránya! Mondjuk én eleve nem szoktam megtömni a megadott max. súlyra, tehát nálam ez nem volt szempont, de ebbe is 6 kiló mehet! "közepesen" keskeny (45 cm mély) az enyém:
# 16: ja-ja, nálunk is ilyen "ráépíthető" szekrény van fölötte - remekül elfér benne minden, és rend látszaatot kelt. :-) Most is volt a Lidl-ben, mi még két éve vettük, tán 12e ft-ért. Ilyen:
Nekünk ilyen elöltöltős keskeny van(44 cm-s. 8,5 éves,eddig problémamentes.
AEG gép,csak anno a Quelle sajátmárkása volt.
4 voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!