Felétek mennyibe kerül 10 mázsa bükk vagy akác hasított fa?
"ha nem kérdezem honnan hozza és tesó is, akkor 22 ezer"
Azért is érdemes így venni, mert ezt sokkal könnyebb behordani. Náluk 1 mázsa csak 500 kiló. :)
A helyi erdészet a hasított keményfát most elsejétől 3620 helyett 3320-ért adja mázsáját. A méteres rönk városba behozva 26670 m3-e.
A fuvar leszámítandó az árból. De még akkor is igen sokért vetted, ennyiért tán még az Obiban is adtak volna. De ha ennyiért is megveszed, akkor ennyiért fogja adni az illető, a kereslet meg a kínálat elve... (És ha most akarod eltüzelni így vizesen, akkor még megduplázódik az ár.) Az árat előre szokták lefixálni, és ha drága, vesznek mástól.
Amikor még nem volt sokkal drágább a fa a gáznál, és én is azzal fűtöttem, akkor ismerősök által találtam két illetőt, akik az erdészettől "kedvezménnyel" vették a rönköt, feldolgozták, házhoz hozták, és alig drágábban, mint ha én vettem volna hivatalosan az erdészettől a rönköt, plusz fizettem volna a fuvart. Neked is ilyent kellene keresni, vagy legalábbis körülnézni, mielőtt fát veszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!