Mennyi ideig tarthat felépíteni egy házat, hány éves koromra jöhet össze. Hitel nélkül! , mit hagyhattam ki a számításból, milyen más alternatíváim vannak (szüleimet kihagynám ha lehet)?
Szóval a kérdésem az lenne ha minél olcsóbban szeretnék jó házat venni HITEL NÉLKÜL, hogyan vitelezzem ki? Számításaim szerint a legjobb ha veszek telket 10 millió alatt lehet Pest megyében kb 500m^2, házat (100-130m^2) az 45 millióra saccolom ha 350es négyzetméterrel szánolunk. A++os minőségű szigeteléssel bútorokat most nem számítva(ha lehet minamal stílusút akarok, nem tudom az drágább e). Havi bérem 470 nettó, ebből albi miatt kb. 300at teszek félre, de így ha jól számolom 10 év után se jön össze a pénz, pedig nem veszek autót meg hasonló dolgokat, szinte csak azt veszem ami feltétlen fontos. Nem tudom mennyit emelkedhet a fizetésem, de nagyon el vagyok keseredve, hogy egyetemi diplomával is 35 felett tudok csak házat venni. És még nem számoltam az inflációval, meg a telkek àrának rohamos növésével. Hallottam valami lakáskedvezmény programról, az hasznomra válhat? Szüleimet nem terhelném ezzel, barátnőm jelenleg nincs, de ha lenne őt se terhelném... Mit gondoltok mit kéne tennem, hogy max 7 éven belül tudjak a leírtakhoz hasonló házat venni? Esetleg rosszul számoltam az árakkal, vagy jobban be kéne osztani a pénzt? Jelenleg 3,5milliom van, abból telket nem lehet venni.
Bocs hogy hosszú lett, nem akartam kihagyni semmit. Mindenki válaszát várom, aki hasonló helyzetben volt/van, előre is köszi!
Kihagytad a számításból az inflációt, az ingatlan-, építési anyagok árának emelkedését, stb.
Későbbi komolyabb párkapcsolatoddal tudsz majd tervezni.
Nem egészen értem az álláspontodat: "Szüleimet nem terhelném ezzel, barátnőm jelenleg nincs, de ha lenne őt se terhelném..." Nálunk természetes, hogy családon belül amennyire tudunk, segítünk egymásnak.
Én sem vagyok híve hitelfelvételnek, de anélkül nemcsak nálunk, de nyugaton sem megy. (Első lakásomra én is hitelt vettem fel. Másra nem, pedig többször akartak rávenni devizahitelre.)
A te helyedben ha meglenne az alaptőkém/alaptőkénk komolyan elgodnolkoznék azon, hogy milyen kedvező hitel-lehetőséggel lehet belevágni.
470 nettóval külföldre... Mégis minek?
Kérdező, pedig marad a hitel.
Ekkora jövedelemmel simán belevághatsz, csak jó konstrukciót kell választani. Pár év alatt a telek árát meg a ház egy részét össze tudod rakni.
Nem tudom egyedül minek 130 nm-es ház. Egy embernek bőven elég 50-60 nem szerintem, max 70-80, ha kellenek extra terek valamiért.
Egyébként én is ebben a cipőben járok. Egyedül nem könnyű, pláne ilyen ingatlanpiaci helyzetben. Támogatás meg gyerek nélkül gyakorlatilag nulla.
Jó helyen a telkek ára nem csökken, és egyre kevesebb is van. Ráadásul ilyen 5-600 nm körüli alig-alig van, amerre én keresgélek, ott 1000 nm körüliek vannak, amikre meg semmi szükségem.
Köszi az eddigi válaszokat, a félreértéseket elkerülése miatt:azért szeretnék ekkora házat mert családalapítást is tervezek a jövőben, de ez még ingatag, a másik ok az, hogyha lehet életem végéig keresek házat, akkor meg már tágasabb kényelmesebb. A szüleim szívesen segítenének, de én nem szeretném, így is nagyon sokat tettek azzal hogy felneveltek, és tesómat inkább támogassák akkor..
Hitellel hogyan érdemes játszadoznom, lakáshitel jobban megéri? Van itt valaki aki hitellel vett házat és megérte, készen mennyivel olcsóbb/drágább?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!