Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Tudnátok ajánlani alternatívák...

Tudnátok ajánlani alternatívákat gázfűtés helyett?

Figyelt kérdés
Egy tégla társasházba költözünk ahol nagyon régi parapetes barna FÉG konvektorok vannak amik ráadásul nem is működnek és gondoltam ha már úgy is ki kell cserélni akkor hátha van valami más megoldás fűtésre. Nincs rá több milliónk hogy kiépítsünk egy új rendszert vagy ilyesmi és jó lenne ha nem dobná meg nagyon a rezsit sem.
2020. jan. 24. 18:40
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem akarok viccelődni, de az marad, hogy felszeditek a parkettát és tábortüzet csináltok a szoba közepén, kulturáltabb esetben jancsikályhát szereztek be és a kályhacsövet az ablakon át kivezetitek.

A konvektorokat fel lehet újíttatni és ez a legolcsóbb megoldás.

2020. jan. 24. 18:54
 2/10 A kérdező kommentje:
Igen más is ezt tanácsolta, hogy csináltassuk meg csak én félek a gáztól alapból.
2020. jan. 24. 19:11
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
A nagyobb szamlaktol/penzkidobastol nem felsz?
2020. jan. 24. 19:15
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Azt érdemes végiggondolni, hogy hány évig kívántok ott maradni. Ha kevesebb, mint 5 év, akkor maradjanak a konvektorok.

Simán fel lehet újítani őket, még mindig kapni hozzájuk alkatrészt. Elektromos kazánhoz/panelhez képest jóval olcsóbb a rezsije.

Klíma jöhet még szóba, de ott ugye minden helyiségbe venned kell egyet, továbbá sok társasháznál nem szerelheted a homlokzatra a külső egységet.

Ez a gázkazán kéményére is vonatkozik.

2020. jan. 24. 19:35
 5/10 A kérdező kommentje:
Nem tudom meddig fogunk ott lakni, hosszú távban gondolkodunk. Hát akkor marad a régi minden. Köszi a válaszokat.
2020. jan. 24. 20:19
 6/10 anonim ***** válasza:
0%
Klíma
2020. jan. 24. 21:30
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

"hosszú távban gondolkodunk. Hát akkor marad a régi minden."

Ezt csak én nem értem?

2020. jan. 24. 21:45
 8/10 A kérdező kommentje:
Ja bocsi félre olvastam. Szóval 5 évnél tovább tervezünk maradni, akkor így érdemes lecserélni a konvektorokat. Klímáról azt olvastam, hogy hangos.
2020. jan. 24. 22:36
 9/10 mindentudó99 ***** válasza:
100%
A klímák árából inkább rendes központit.
2020. jan. 24. 22:40
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Parapetes kondenzációs kazán. Az egyik konvektor helyére felrakható és utána mehet a radiátoros fűtés.
2020. jan. 25. 22:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!